BBC Türkçe'nin haberine göre film, Kırgızlar arasında şimdiden en çok konuşulan konulardan biri haline geldi.
Filmde uzaylı Kırgızlara karşı mücadele edecek robotlar yapmak için insanlar, 2050'den günümüze zaman yolculuğuyla geri geliyor.

Uzaylılara neden "Kırgız" dendiği belli olmasa da Kırgızistan'da sosyal medya kullanıcıları "Biz uzaylı değiliz" şeklinde paylaşımlarında bulunuyor.

Bazı Kırgızlar ise durumla eğlenerek "Sıradan bir halk olmadığımızı biliyordum" ve "Filmdeki Kırgızların ortalama bir Kırgız bürokratından farkı yok" diyor.

Kırgızların komşuları Kazaklar da 2006 yılında çekilen Borat filmindeki "Kazak" imajıyla nasıl başa çıkacaklarını şaşırmıştı.

 

[old_news_related_template title="Uzaylıları boşuna aramışız... Aslında aramızdalarmış" desc="Bilim dünyası herkesin merak ettiği, 'Evrende yalnız mıyız' sorusuna yanıt verdi. Gerçek anlamda hiç uzaylı tespit edilememesi sonrasında araştırmalar yürüten Amerikan Astronomi Derneği'nden Alan Stern, 'Uzaylılar var ama bunlar için yukarı bakmak yerine yanımıza bakmalıyız' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/uzaylilar.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/uzaylilari-bosuna-aramisiz-aslinda-aramizdalarmis-2064691/"]