Sözcü'nün "19 Mayıs Basın Özgürlüğü Özel Sayısı"nın etkisi ülke sınırlarını aştı. Dünyanın farklı ülkelerinden gelen destek mesaj ve fotoğraflarıyla birlikte uluslararası basın merkezleri ve dünya gündemine yön veren basın kuruluşlarının da birlik mesajı verdiği Sözcü Gazetesi, Almanya'nın saygın dergilerinden Spiegel'de protesto sayısıyla yer aldı.

Sözcü'nün protesto için boş olarak çıktığını ve "Sözcü susarsa, Türkiye susar" sloganının kullanıldığını ifade eden Spiegel, "Hükümeti eleştiren ve Türkiye'de baskı altında olan Sözcü, 'Basın Özgürlüğü Özel Sayısı' ile tepki gösterdi" yorumlarına yer verdi.

sozcu1

Gazetenin Türkiye'de 20, Avrupa'da ise 10 sayfa çıktığına yer verilen haberde Sözcü'nün Avrupa edisyonunun yayın yönetmeni Ali E. Gülen'in yorumlarına da yer verildi.

Gözaltıların, Türkiye'deki basın özgürlüğüne bir darbe olduğunu söyleyen Ali E. Gülen, protesto edilen bu sayıda satış rekorlarının kırıldığını da vurguladı. Spiegel'e konuşan Gülen, "Bayilerden satışların her zamankinden %40 daha fazla olacağı tahmin ediliyor. Bir okurumuz, boş sayfaların hükümete yakın gazetelerin içeriklerinden çok daha dolu olduğunu söyledi" yorumunu yaptı.