Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansı SPA, Dışişleri Bakanlığı'nın Suudi vatandaşlarına uyarısını aktardı.

Yapılan açıklamada hiçbir vatandaşına Lübnan'a gitmeme çağrısında bulunan Riyad yönetimi, "Lübnan hükümetiyle yaşanan durumlar sebebiyle hiçbir vatandaşımızın Lübnan'a gitmemesini ve Lübnan'dakilerin de ülkeyi terk etmesini istiyoruz" ifadesini kullandı.

Öte yandan Suudi Arabistan'da yapılan yolsuzluk operasyonunda sıcak açıklamalar geldi. Reuters'ın geçtiği haberlerde Suudi Kralı Selman'ın 26 hakimi terfi ettirdiğini ve farklı seviyeler için 30 hakimi de atadığı belirtildi.

Suudi Arabistan Başsavcılığı'nın konuyla ilgili açıklamasında ise toplam 208 kişinin sorguya çağrıldığı ve bunlardan sadece 7'sinin serbest bırakıldığı belirtildi. Yapılan açıklamada en az 100 milyar dolarlık bir meblağ ile yolsuzluk yapıldığının tahmin edildiği kaydedildi.


[old_news_related_template title="Kral Selman'dan flaş 'hakim' hamlesi" desc="Yolsuzluk operasyonu ile birlikte son dönemde bütün dünyanın dikkatle izlediği Suudi Arabistan'da sıcak bir gelişme yaşandı. Suudi kralı Selman yargıda geniş çaplı bir terfi ve işe alma sürecine girdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/kral-selman.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/kral-selman-56-hakim-atadi-2083915/"]