Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı’nın açılış törenine katılmak ve resmî ziyaretini gerçekleştirmek üzere Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de.

Dün Bakü'ye inen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı; Haydar Aliyev Havalimanında, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Yagub Eyyubov, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral ve diğer yetkililer karşıladı.

5a

Bugün, resmî ziyaretini gerçekleştirmek üzere Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından resmî törenle karşılandı.

4a

Zagulba Sarayı bahçesinde gerçekleşen törende, tören kıtasını denetleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, millî marşların çalınmasından sonra heyetlerini birbirlerine takdim etti.

3a

Törenin ardından tokalaşarak basın mensuplarına görüntü veren Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, baş başa görüşmelerini gerçekleştirmek ve Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi oturumuna başkanlık etmek üzere Zagulba Sarayına geçti.

Saray'daki görüşmeyi samimi bulan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çekilen bir kareyi; '' Samimi ve sıcak misafirperverliği için dost ve kardeş Azerbeycan'ın Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev kardeşime teşekkür ediyorum.'' notuyla resmi Twitter hesabı üzerinden paylaştı:

basliksiz-1

Törende; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Millî Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan da hazır bulundu.

2a

Azerbaycan ziyareti boyunca Cumhurbaşkanı Erdoğan’a; eşi Emine Erdoğan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Millî Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan eşlik ediyor.