Hafta sonu Charlottesville'de yaşanan ırkçı gerilimin ardından Trump'ın tatilini kesmemesi ve ırkçı saldırıyı kınamayan bir açıklama yayınlamasının ardından sanat, siyaset, spor ve ekonomi dünyasından büyük tepki toplamıştı.

Trump'ın göreve gelir gelmez kurduğu ve kendisine ekonomik alanda danışman olarak konumlandırdığı Amerikan Üretim Konseyi (American Manufacturing Council) de tepki gösterdi.

İlk başta Merck, Under Armour ve Intel gibi markaların CEO'ları konseydeki görevlerini bıraktıklarını açıklarken sonradan Walmart, Campbell Soup ve 3M'in CEO'ları da konseydeki görevlerinden istifa etti. Yaptığı her hareket ve açıklama olay Trump ise çok sert bir hamle yaptı.

Trump, tepkiler ve istifaların ardından her zaman olduğu gibi yine Twitter'a sarıldı. Trump, "Amerikan Üretim Konseyi'ndeki CEO'lara baskı kurmak yerine bu organizasyonu sonlandırıyorum" dedi.

Trump'ın destekçisi olan ve Blackstone Group'un CEO'luğunu üstlenen Stephen Schwarzman tarafından kurulan AÜK böylelikle bir daha toplanmayacak. Reuters'a konuşan kaynaklar, Amerikan Üretim Konseyi'nin başkanı olan Schwarzman'ın tepkiler üzerine durumu Trump'a bildirdiğini söyledi.