ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore´yi "teröre destek veren ülkeler" listesine alacağını açıkladı. Trump, bu bağlamda Hazine Bakanlığı´nın, Kuzey Kore´ye yönelik yeni yaptırım önlemleri alacağını belirtti. ABD'nin, "teröre destek veren ülkeler listesi"nde, İran, Sudan ve Suriye bulunuyor. Kuzey Kore bu listeye eklenen dördüncü ülke olacak.

[old_news_related_template title="Üçüncü Dünya Savaşı'nın tamtamları duyuluyor" desc="Yaptıkları her açıklama olay olan dünyanın iki köşesindeki Trump ve Kim Jong Un arasındaki restleşme dünyanın gözlerini bu eksene kaydırdı. Kuzey Kore'nin Guam'ı tehdit etmesinin ardından Trump da nükleer silahları yenileyip güçlendirme sözü verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/2017-06-08t014433z_1837358236_rc18b7de8920_rtrmadp_3_northkorea-missiles.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/ucuncu-dunya-savasinin-tamtamlari-duyulmaya-baslandi-1965982/"]

Bu kararla birlikte ABD'nin Kuzey Kore üzerinde yeni yaptırımlar yapmasına imkan tanınırken açıklamanın Trump'ın 12 günlük Asya turu sonrasında duyurması dikkat çekti. Beyaz Saray'da gazetecilerle bir araya gelen Trump, "Bu kararı çok daha önce almalıydık, yıllar önce almalıydık" ifadesini kullandı.

Öte yandan Reuters'a konuşan yetkililer bu kararın sembolik olduğunu ve hali hazırda birçok yaptırım altında yaşayan Kuzey Kore'nin başka bir yaptırımı kaldıramayacağını ifade etti.