Kasırgaların vurduğu Porto Riko'yu ziyaret etmek için Washington'dan hareketinden önce Beyaz Saray'ın bahçesinde gazetecilerle konuşan Trump, "Hasta, deli bir adam, birçok sorunu var. Çok çok ciddi araştırıyoruz" dedi.

[old_news_related_template title="Las Vegas saldırganını yakınları anlattı! İşte saldırganın bilinmeyenleri... Stephan Paddock kimdir?" desc="ABD'nin Nevada eyaletindeki Las Vegas kentinde konser alanına saldırarak 59 kişinin ölümüne sebep olan Amerikan vatandaşı Stephen Paddock isimli saldırganı yakınları anlattı. İşte Stephen Paddock isimli saldırganın bilinmeyenleri..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/abd-saldiri.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/las-vegas-saldirganini-yakinlari-anlatti-iste-saldirganin-bilinmeyenleri-stephan-paddock-kimdir-2034175/"]

Trump, Las Vegas polisini de överek, "muazzam bir iş çıkardıklarını" söyledi.

Trump, 'Bir trajedi yaşadık. Las Vegas'da olanlar birçok bakımdan bir mucizeydi. Polis teşkilatı olağanüstü bir iş çıkardı" diye konuştu.

Las Vegas'ta yaşananların trajedi olduğunu kaydeden Trump, ABD'de bireysel silah edinme yasalarına ilişkin bir soru üzerine, "Zaman ilerledikçe silah yasaları hakkında konuşacağız" ifadelerini kullandı.

Trump'ın, ABD'de silah satışına kısıtlama getirecek yasa değişikliklerine ilişkin açık konuşmaması, saldırgan hakkında söylediği sözler Amerikan medyasında eleştiri konusu oldu.

DHA