ABD'nin her adımı olay olan başkanı Donald Trump, Kuzey Kore'ye yönelik sert açıklamalarda bulundu. Kuzey Kore'nin kıtalararası füze programını eleştiren Trump, Pyongyang yönetimini topa tutan ülkeleri de desteklediğini duyurdu.

[old_news_related_template title="Son dakika: Kuzey Kore'den tehdit kokan açıklama" desc="Kuzey Kore'den yeni yaptırımlara kınama: ABD'nin kendini güvende hissetmesi büyük hata! Kuzey Koreli yetkililer tarafından yapılan açıklamada, ABD'nin 'işgal'ine karşı gerekli adımların atılacağı sinyali verildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/2a-13.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/kuzey-koreden-tehdit-kokan-aciklama-1963481/"]

Twitter üzerinden yazan Trump, "Yıllar sonra ülkeler bir araya gelerek Kuzey Kore'nin yarattığı tehlikeye yönelik açıklamalarıyla bir araya geldiler. Güçlü ve kararlı olmalıyız!" açıklamasını yaptı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, cumartesi günü ABD'nin hazırladığı tasarıyı onaylayarak yeni yaptırımları uygulamaya sokmuştu.