Pyongyang'ın füzel denemesinin ardından konuşan Trump, "Dünya, Kuzey Kore'nin mesajını net ve ciddi bir biçimde duydu" dedi.

[old_news_related_template title="Bir deli dünyayı savaşa sürüklüyor" desc="Ağustos ayı içerisinde Washington-Pyongyang arasında yaşanan kriz ve füze yollama restleşmesi tam sakinleşti derken, Kuzey Kore'nin çılgın lideri Kim Jong-un birkaç haftalık aranın ardından yeni füze denemesinde bulundu. Kuzey Kore'nin attığı füze Japonya'yı geçerek denize düştü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/kore-5.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/bir-deli-dunyayi-savasa-surukluyor-1993046/"]

Trump, Kuzey Kore ile ilgili olarak bütün seçeneklerin masada olduğunu da dile getirerek olası bir müdahalenin sinyalini verdi.

Trump, "Rejim, komşuları, Birleşmiş Milletler'in bütün üyeleri için tehdit oluşturduğunu ve uluslararası kamuoyunda kabul edilen minimum standartları yerine getiremeyeceğini gösterdi. Tehdit eden ve dengesiz hamleleri Kuzey Kore rejimini sadece daha da izole edecek" dedi.

gkore

GÜNEY KORE'DEN 8 FÜZE

Yaşananların ardından Güney Kore de oldukça sert bir açıklama yaptı ve hava saldırısı düzenledi. Seul'den yapılan açıklamada, "Eğer halkımızı tehdit etmeye devam ederse Kim Jong-un'u yok edeceğiz" ifadesi kullanıldı. Birkaç saat sonra Güney Kore, bir hava saldırısı düzenleyerek Kuzey Kore'nin sınırında nüfusun olmadığı noktaya 8 füze attı.