Trump’ın mesajı Beyaz Saray’ın resmi internet sayfasında yayınlandı. Trump mesajında, Ramazan'ın yoksun olanlara yardım etme, bağışlayıcı olma, şiddete karşı çıkma ruhu olduğunu belirtti.

[old_news_related_template title="İl il sahur ve iftar vakitleri: 2017 Ramazan imsakiyesi" desc="Türkiye'yi ramazan ayı heyecanı sardı. Müslümanlar ilk olarak 26 Mayıs'ı 27 Mayıs'a bağlayan gece ilk sahurlarını yapacaklar. Niyet edip oruç tutacak olan Müslüman vatandaşlar 29 gün sürecek olan ramazan ayı boyunca ibadetlerini yerine getirecekler. Vatandaşlar ise gün gün iftar ve sahur vakitlerini merak ediyorlar. İşte 2017 ramazan imsakiyesi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/il-il-sahur-ve-iftar-vakitleri.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/il-il-sahur-ve-iftar-vakitleri-2017-ramazan-imsakiyesi-1871053/"]

Bu yıl Ramazan ayının bu anlayışa zıt olarak İngiltere ile Mısır’da yaşanan terör olaylarının yasının tutulduğu zamana denk geldiğini anımsatan Trump, bu tür terör olaylarının toplumları korkuya düşürmek yerine güçlendirdiği değerlendirmesinde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan’a yaptığı ziyaret sırasında 50’yi aşkın Müslüman ülkenin liderleriyle bir araya geldiğini anımsatan Trump, ‘Müslüman dünyadaki en kutsal iki mekanında, ülkelerimiz ve dünya için barış, güvenlik ve refah uğruna ortaklık mesajı vermek üzere bir araya geldik. Riyad’da iletilen mesajımı tekrar ediyorum: Amerika, ortaklarımızla birlikte teröre ve onu besleyen ideolojiye karşı hep ayakta kalacaktır. Ramazan ayı boyunca, gelecek nesillerin bu felaketten kurtulmalarını ve huzur içinde ibadet etmelerini ve birlik olmalarını sağlamamız için her önlemi almaya kararlıyız’ dedi.

Başkan Trump, tüm Müslümanlara oruç, ibadet ve hayır geleneği içinde bir Ramazan geçirmeleri dileğinde bulundu.  DHA