Federal Başsavcılık baş sanık Beate Zschäpe'nin hücrenin bütün cinayetlerine ve saldırılarına suç ortaklığından yargılanmasını talep etti.

Federal Başsavcı Herbert Diemer mütalaanın başlangıcında baş sanık Zschäpe ve diğer sanıklar hakkında yapılan suçlamaların her yönden ispat edildiğini söyledi. Yüksek mahkemenin kararında bunu kabul etmesi durumunda Zschäpe'nin ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasının önü açılıyor.

Diemer, Zschäpe'yi "terörist bir örgütün" kurucusu ve üyesi olarak tanımladı. Zschäpe suç ortağı olarak Uwe Böhnhardt ve Uwe Mundlos ile birlikte 2000 ile 2007 yıllarında aralarında 8 Türk'ün de bulunduğu 10 kişiyi öldürmek, İranlı bir ailenin dükkanına bombalı saldırı düzenlemek, Köln'de Türk kökenli nüfusu yoğun olduğu Keup Caddesi'nde de bombalı bir eylem düzenlemekten sorumlu tutuluyor.

NSU davasında delillerin değerlendirilmesi ve yüzlerce tanığın dinlenmesi yaklaşık 4 yıl sürmüştü. Baş sanık Zschäpe 14 yıl cinayetleri işleyen Uwe Böhnhardt ve Uwe Mundlos ile birlikte yaşamıştı. Bu iki isim yakalanmamak için intihar etmişti.