Doğum yapmak başlı başına zor bir iş. Ama bu işi yerin binlerce metre üzerinde yapmak daha da zor..

Uçakta doğum yapmak zorunda kalan Nafi Diaby'nin şansı ise Gine'nin başkenti Konakri'den kalkan Türk Hava Yolları'na ait TK538 sefer sayılı uçakta bulunmasıydı. THY'nin kabin ekibi, Diaby'nin bebeğini en iyi şekilde doğurması için elinden geleni yaptı.



Havayolunun yaptığı açıklamaya göre, Diaby 42.000 feet (12.801 metre) yükseklikteyken doğum sancıları çekmeye başladı. Hiçbir anne adayının yaşamak istemeyeceği bir durum...

Kabin ekibi Nafi'nin acı içinde olduğunu gördü ve hamile kadının doğum yapmak üzere olduğunu anladı. Ekip ve uçağın yolcuları genç kadına yardım etmek için elinden geleni yaptı. Sonuç olarak ne mi oldu? Tatlı mı tatlı bir kız çocuğu dünyaya "Merhaba" dedi.



Yeni doğan bebeğin adı Kadiju olarak belirlendi. Uçak Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'ya indiği anda anne ve yeni doğmuş kızı hastaneye kaldırıldı. THY'den yapılan açıklamada anne ve bebeğin çok iyi olduğu belirtildi.



28 - 35 hafta arası hamile olan kadınların uçağa binerken doktor raporu alması gerekiyor. THY de 28 haftalık hamile olan Diaby'nin raporlu olduğunu söyledi.

Kadiju daha 1 haftalık bile değilken büyük bir şöhret elde etti. Ayrıca doğum belgesinde uluslararası sularda doğdu bilgisi yer aldı.

"Bir kızımız oldu!"

Daha farklı Başka Şeyler içerikleri için aşağıdaki haberlerimize de bakın: