Haberde, "Türk ve Rus uçakları IŞİD'e karşı Halep'in el Bab kasabasında ortak operasyon düzenledi" denildi.

öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı Yetkilisi Korgeneral Sergey Rudskoy da, Rusya ve Türkiye'nin Suriye'de IŞİD unsurlarına yönelik ilk ortak hava operasyonunu bugün düzenlediğini söyledi.
Rudskoy, Suriye'nin onayıyla düzenlenen operasyona Rusya'ya ait 4 Su-24 uçağı, 5 Su-25 uçağı ve 1 Su-34 uçağının, Türkiye'den ise 4 F-16 ile 4 F-4 uçağının katıldığını belirtti.

[old_news_related_template title="ABD'nin El Bab 'taaruzu' boş çıktı" desc="Türkiye ile ABD'nin arasını açan, Washington Yönetimi'nin Fırat Kalkanı operasyonuna destek vermemesi konusu, bugün Amerikan tarafından gelen 'EL Bab'a hava taarruzu gerçekleştirildi' açıklaması ile yumuşama yoluna girmişti. Ancak Amerikalıların yaptıkları operasyonun Ankara'yı tatmin etmediği ortaya çıktı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/flas880x487-30.gif" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/abdnin-el-bab-taaruzu-bos-cikti-1629669/"]

Sputnik Türkiye'nin aktardığı habere göre, El Bab'daki operasyonda Rus ve Türk savaş uçaklarının IŞİD'e ait 36 noktayı vurduğunu kaydeden Rudskoy, vurulan hedeflerin tamamının Genelkurmay Başkanlıkları ve Hava Kuvvetleri komutanlıkları tarafından önceden belirlendiğinin altını çizdi.

'İLK OPERASYONDA ÇOK ETKİLİ SONUÇLAR ELDE EDİLDİ'


Son 48 saat içinde insansız hava araçları ve uzay keşif araçları kullanılarak hedefler üzerinde ön keşif yapıldığını ifade eden Rudskoy, "IŞİD'e yönelik operasyonda elde edilen ilk sonuçlar, Rus ve Türk savaş uçaklarının gerçekleştirdiği ilk ortak operasyonun çok etkili olduğunu gösterdi" dedi.

TSK'DAN ORTAK OPERASYON AÇIKLAMASI

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan bilgilendirmede, bugün Rusya yetkilileriyle yapılan koordine neticesinde Rusya Hava kuvvetlerine ait savaş uçaklarının, El Bab'ın güneyinde belirlenen DEAŞ terör örgütü hedeflerine hava taarruzları gerçekleştirdiği belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan bilgilendirmede, bugün sabah saat 07:00’da, 07:14’de, 11:35’te ve 16:20’de Koalisyona ait ABD Silahlı İHA’lar ile gerçekleştirilen keşifler esnasında düzenlenen hava saldırısında El Bab bölgesinde DAEŞ’a ait hedefler vurulduğu, yine bugün saat 15:30 sularında Koalisyon ile yapılan hedef koordinasyonu neticesinde Bzagah bölgesinde belirlenen DEAŞ terör örgütü hedeflerine Koalisyon Hava Kuvvetleri tarafından (İngiltere’ye ait TORNADO savaş uçakları ile) hava taarruzu düzenlendiği ve hedeflerin imha edildiği açıklandı. Uzun bir süreden sonra koalisyon savaş uçakları ile ilk kez hava taarruzu düzenlendiği ifade edildi.

Türkiye ve Rusya Federasyonu arasında imzalanan mutabakat çerçevesinde, bugün Rusya yetkilileriyle yapılan koordine neticesinde Rusya Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları ile El Bab’ın güneyinde belirlenen DEAŞ hedeflerine hava taarruzlarının gerçekleştirildiği belirtildi.