İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, basın toplantısında yaptığı konuşmada, Suriye'deki ateşkes sürecini denetleyen üç garantör ülke İran, Türkiye ve Rusya'dan birliklerin Suriye'deki çatışmazlık bölgelerine yerleşebileceğini ifade etti.

İranlı Sözcü, " Astana süreci kapsamında İran, Türkiye ve Rusya arasındaki görüşmeler devam ediyor. Üç ülkenin çabası sonuç verirse, her üç ülkeden ateşkesi denetleyecek birlikler Suriye'ye gönderilecek. İran da bu konuda üzerine düşeni yapmaya hazırdır" diye konuştu.

Öte yandan Kasımi yaptığı toplantıda terör örgütü PKK'nın İran yapılanması PJAK'ın saldırısı hakkında da konuştu. Saldırıda 2 askerini kaybeden İran, konuyu diplomatik kanallardan Türkiye'ye ilettiğini ve olaya ilişkin Ankara'dan yanıt beklediğini açıkladı.

Kasımi, basın toplantısında yaptığı konuşmada, PJAK'ın önceki gün Türkiye sınırına yakın bir bölgede İran askerilerine düzenlediği saldırıyla  ilişkin Türkiye nezdinde girişimlerde bulunduklarını söyledi.

İranlı sözcü, "Diplomatik kanallardan konuyu Türkiye devletine ilettik. Ankara'dan gelecek yanıtı bekliyoruz. Olayı ciddi şekilde takip ediyoruz. Türkiye'yle ortak sınırımızda bu tip üzücü olayların olmasını istemeyiz" dedi.