Amerikan New York Post gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre; grup video paylaşım sitesi Youtube'dan yayınladığı 6 dakikalık mesajda, "Kore yarımadasında belirmekte olan bir savaşın tüm belirtileri su yüzüne çıkıyor" ifadesini kullandı.

Çeşitli devletlere ait resmi sitelere saldırılar düzenleyen aktivist hacker grubu Anonymous'a göre; ABD Başkanı Donald Trump kıtalararası balistik Minuteman 3 füzesini geçen hafta test etmesi, üstelik Japon yetkililerin vatandaşlarını muhtemel bir nükleer saldırıya hazır olmaları konusunda uyarması, ABD ile Kuzey Kore arasında büyük bir çatışmaya işaret ediyor.

Bu ihtimali güçlendiren bir diğer unsur ise Çin'in Kuzey Kore'de bulunan vatandaşlarına ülkeye dönme çağrısı yapması.

Videoya yansıyan mekanik ses, "Bu harbi küresel sonuçları olacak gerçek bir savaş. Üç süper güç birbirine girecek ve diğer milletler taraflarını seçmek zorunda kalacak" diyor.

Dehşete düşüren videoda şu ifadeler de yer alıyor: "Geçmiş savaşlardan farklı olarak, kara ordularını da içermesine karşın bu savaş, muhtemeldir ki daha şiddetli, vahşi ve süratli olacak. Küresel bazda hem çevre hem de ekonomik olarak yıkıcı olacak."