Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bir patlama meydana geldi. Bağımsızlık Günü'nü kutlayan ülkeyi, ABD Savunma Bakanı James Mattis ziyaret ediyor.

Bağımsızlığının 26'ıncı yılını kutlayan Ukrayna'da, bir patlama oldu.

ukrayn

Başkent Kiev'in merkezinde gerçekleşen patlamada en az iki yaralı var.

Bağımsızlık Günü'nü kutlayan ülkeyi bugün NATO ülkeleri savunma bakanları da ziyaret etti. Aralarında Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin de olduğu bakanlar etkinlikte hazır bulundu.

canikli

ABD Savunma Bakanı James Mattis ziyaret ediyor.

BAKAN CANİKLİ KUTLAMALARA KATILDI

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve beraberindeki heyet, Ukrayna'nın  Bağımsızlık Günü nedeniyle Kiev'de düzenlenen askeri törene katıldı.

Törende, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Ukrayna Savunma Bakanı Stepan Poltorak, ABD Savunma Bakanı James Mattis ve diğer bazı NATO ülkelerinin savunma bakanları da yer aldı.

Canikli ve diğer konuklar, törenin ardından, Kiev'de 2014 yılında yaşanan çatışmalarda hayatını kaybedenlerin anıtlarına çiçek bıraktı.

Bakan Canikli'nin ve diğer devlet adamlarının meydandan ayrılmasından bir süre sonra, törenin yapıldığı alana yaklaşık 1 kilometre mesafede küçük çaplı bir patlama meydana geldi. Ukraynalı yetkililerin açıklamalarına göre olayda üç kişi yaralandı.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin bugün yurda dönmesi bekleniyor.

Ukrayna, 24 Ağustos 1991 tarihinde Sovyetler Birliği’nden ayrıldığını ilan etti. 24 Ağustos günü ülkede “Bağımsızlık Günü” adıyla resmi bayram olarak kutlanıyor.