Geçtiğimiz yaz Turgutreis’te ailesiyle birlikte tatil yapan ve şnorkelle dalışlar yapan İngiliz Toby Robyns, denizin derinliklerinde 13 tarihi para bulduktan sonra ülkesine kaçmak isterken gözaltına alınmış ve kaçakçılıktan dolayı Bodrum'da parmaklıkların arkasına gönderilmişti.

sacmaladii

Ağustos'ta yaşanan bu olaydan kısa bir süre sonra serbest bırakılan Robyns o dönemde başta İngiltere'nin çok satan gazeteleri The Sun, The Times ve Daily Mail'e konuşmuş ve serbest bırakıldığı için duyduğu memnuniyeti dile getirmişti.

[old_news_related_template title="Bodrum'da denizden tarihi para toplayan İngiliz gözaltında" desc="İngiltere'nin West Sussex bölgesinde yaşayan 52 yaşındaki Toby Robyns'in Bodrum tatili İngiliz basınının gündemine oturdu. 2 haftalık tatilinde denizden 13 tarihi para çıkaran Robyns, havaalanında gözaltına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/para-4.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/bodrumda-denizden-tarihi-para-toplayan-ingiliz-gozaltinda-1985484/"]
Aynı Robyns, bugün İngiliz tabloid gazetesi Sunday Mirror'a konuştu. Robyns, Türkiye'de gözaltında kaldığı süre boyunca yaşadıklarını anlatırken, Türkiye hakkında akla hayale gelmez iddialarda bulundu. Robyns, gözaltında kaldığı süre boyunca 'kafes dövüşlerine' benzeyen bir kavgaya girdiğini iddia etti. Robyns, "Bir sabah gardiyanlar tarafından çıkarıldım ve ufak bir odaya götürüldüm. Orada köşede adı 'Cellat' olan bir adam duruyordu. Gladyatör gibi dövüşmemiz için oradaki ayarlamıştı çünkü bir gün onun bağırmasının ardından God Save the Queen şarkısını bağırarak söylemiştim" dedi.Saçmalamaya devam eden 53 yaşındaki Robyns, "Karşımdaki üstünü çıkarınca ben de çıkardım ve benim kafama yumduk attı ben de kasıklarına vurdum. Ya o ya da ben kazanacaktım. Gardiyanların beni çektiklerini hatırlıyorum, ellerim şişmiş ve kanıyordu" dedi.

rob

Robyns, yaşananların ardından zorla metal bir yatağa yattığını ve ne battaniye ne de yastık vermediklerini iddia etti. Öte yandan Robyns, kameraların olmadığı odada dövüştüğü adamın devasa boyutlarda olduğunu ve Gürcistan mafyasıyla bağlantılı olduğunu söyledi.