Dünyanın en köklü ve yaygın basın meslek örgütlerinden olan Uluslararası Basın Enstitüsü'nden (IPI) Sözcü'ye destek geldi.

 

Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) tarafından Hamburg'da düzenlenen uluslararası gazeteciler toplantısında Sözcü gazetesine yapılan algı operasyonu protesto edildi. 18-20 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek etkinliğe 300'ü aşkın iletişim uzmanı, medya temsilcisi ve basın mensubu katıldı.

basliksiz-4

Almanya’nın Hamburg kentinde yapılan IPI Dünya Kongresi’ne dünyanın dört bir yanından gelerek katılan gazeteciler, “Sözcü’nün yanındayız” (We Stand With Sözcü) diyerek dayanışma pozu verdi. Protestoda “Türkiye’deki gazetecileri serbest bırakın” sloganı atıldı.

IPI İletişim ve Savunu Direktörü Steven Ellis şunları söyledi: “Sözcü’ye yapılan, Türkiye’de gazeteciliğin suç haline getirilmesinin son örneğidir. Gazetecilik yaptığı için hapiste olan ve hapisle tehdit edilen tüm meslektaşlarımızın yanındayız.”

Birleşmiş Milletler, UNESCO, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi’ne danışmanlık yapan Viyana merkezli IPI, 68 yıllık geçmişi ve 100'ü aşkın ülkede binlerce üyesiyle dünyanın en köklü ve yaygın gazetecilik örgütlerinden. IPI, 1950’lerden beri Türkiye’den gazetecilerin de demokrasi ve basın özgürlüğünü geliştirmek için üye olduğu bir meslek örgütü.

Dünyanın önde gelen isimlerinin etkinlikte katıldığı panellerde gazetecilerin yaşadığı zorluklar masaya yatırılarak, fikir alışverişi yapılıyor.