İngiliz haber kanalı BBC'nin haberinde, Şili'deki La Silla Gözlemevi'nde Yüksek Kesinlik Radyal Hız Gezegen Sondası (Harps) yardımıyla bir gezegen keşfedildiği belirtildi. BBC okuyucularına keşfedilen gezegenin, 11 ışık yılı uzaklıkta olduğunu aktardı.

[old_news_related_template title="Bilim adamlarından korkutan uyarı: Bulunanlar uzaylı" desc="Bu yılın başında Peru'nun Nazca bölgesinde bulunan 3 parmaklı ve uzun kafalı mumyaların arkasındaki sır perdesi aralanıyor. Bazı uzmanlar görüntülerin sahte olduğunu söylerken, iki doktor Jose Benitez ve Edson Vivancoa, buluntuların uzaylılara ait olabileceğini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/uzaylilar1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/bilim-adamlarindan-korkutan-uyari-bulunanlar-uzayli-2075927/"]

Bilim insanları Dünya'ya en yakın 2. dış gezegen olarak lanse edilen bu gezegene "Ross 128 b" ismini verirken astronomlar buradaki yüzey sıcaklığının Dünya'dakine yakın olma ihtimalinin yüksek olduğunu ifade etti.

[old_news_related_template title="Beyinle ilgili müthiş keşif!" desc="Aklınızdan bir sürü fikir geçiyor ama bunları kimseye anlatamıyor musunuz? Bu soruna kökten çözüm için Cambridge Üniversitesi'nde görevli doktorlar harekete geçti. Beynin 'hafıza' bölümünde istenmeyen düşünceleri bastırmayı sağlayan kilit öneme sahip bir kimyasal keşfedildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/beyin.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/beyinle-ilgili-muthis-kesif-2078907/"]

Bugüne kadar keşfedilen ve Dünya'ya en yakın dış gezegen olarak da bilinen Proxima b'nin, Ross 128 b'ye göre yaşam için daha elverişsiz koşullara sahip olduğu açıklanırken, cüce yıldızının Güneş'ten daha küçük olması sebebiyle Dünya'dan daha az radyasyona maruz kaldığı da iddia edildi.