İnsanlık için gizemini uzun süredir meşgul eden, "Evrende yalnız mıyız? Evrende yalnız değilsek neden uzaylıları göremiyoruz" sorularına yanıt bilim insanlarından geldi.

ABD'nin Colorado'daki Güneybatı Araştırma Enstitüsü'nde görevli bilim insanları şaşırtan bir açıklamada bulundu. Uzaylıları görmek için bilim insanlarının ve sıradan bireylerin hep gökyüzüne baktığını dile getiren araştırmacı Alan Stern, "Uzaylılar aslında dışarıda ve yukarıda değil" dedi.

[old_news_related_template title="Stephen Hawking: Uzaylılar Colomb gibi gelebilir" desc="Yaptığı açıklamalarla sansasyon yaratan bilim insanı Stephen Hawking ilgi çekici bir açıklama daha yaptı. Hawking'in 'Stephen Hawking's Favorite Places' isimli belgeselinde, ünlü bilim insanının açıklamalarına yer verildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/hawking-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/stephena-hawking-uzaylilar-colomb-gibi-gelebilir-1947658/"]

Stern'in açıklamaları ilginç bir teoriyi de barındırıyor. Stern'e göre, uzaylılar Dünya üzerinde oluşup, evrim geçirerek insanlara belli etmeden hayatta kalabilir. Bilim insanı, uzaylıların okyanusun derin sularında ve insanlığın erişemediği noktalarda yaşam kurmuş olabileceğini söyleyen Stern, "Buzlarla dolu okyanusun derinliklerinde akıllı yaşam formları bir medeniyet kurduysa insanların bunu tespit etmesi çok güç olur" ifadesini kullandı.