Nauert, “Jonathan Cohen Türkiye’ye gitti ve orada görüşmeler yaptı. Bu konuda bana verilen bilgi görüşmenin yapıcı geçtiği ve ele alınan konular üzerinde ilerleme sağlandığı şeklinde. Konu her ne olursa birlikte çalışamaya devam edeceğiz. İyi bir ilerleme olduğunu söyleyebilirim. Bu komisyonda önerilen konular üzerinde de çalışmaya devam ediyoruz ve kısa vadede sonuç alınmasını bekliyoruz” dedi.

Tutuklu bulunan Amerikan Konsolosluğu çalışanları ile ilgili olarak da sözcü “Tek söyleyebileceğim şu an halen tutuklu oldukları ve biz hala kanıtları görmedik. Daha başka birilerinin de tutuklandıklarını görmek istemiyoruz. Çok sayıda sorumuz var bu konuda ve ilerleme kaydetmek istiyoruz” diye konuştu.

Amerika’nın Sesi Türkçe Servisi’nin “Kanıtları halen görmediğinizi söylüyorsunuz, Türkiye’den bir kez daha kanıtları talep ettiniz mi? sorusuna da sözcü, “Eğer bir insanı suçluyorsanız onunla ilgili kanıtları da göstermek ortaya koymak durumundasınız bunu bizim tekrar tekrar istememize gerek yok” yanıtını verdi.