Berlin Büyükelçiliği'ne mektup yazan 160 milletvekili, Yücel'in bir an önce serbest bırakılması talebinde bulundu.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Milletvekili Niels Annen ve Yeşiller Milletvekili Omid Nouripour´un girişimleriyle Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın´a gönderilen mektupta, gazetecilere özgürce çalışma imkanı sağlanması istenildi.

Neue Osnabrücker Zeitung gazetesinin bildirdiğine göre, söz konusu mektup Büyükelçi Aydın'a dün ulaştırıldı. Türk-Alman dostluğuna vurgu yapıldığı belirtilen mektupta, Deniz Yücel´in durumuna dikkat çekildi.

Mektuba imza atan vekiller arasında Federal Parlamento Başkan Yardımcısı CDU´lu Johannes Singhammer, Elisabeth Motschmann (CDU), Alman Hükümetinin İnsan Hakları sorumlusu Bärbel Kofler (SPD), Rainer Arnold (SPD), Federal Parlamento Başkanvekili Claudia Roth (Yeşiller), Yeşiller Grup Başkanı Katrin Göring-Eckardt, Anton Hofreiter, Jürgen Trittin, Sol Parti´den ise Grup Başkanı Sahra Wagenknecht, Dietmar Bartsch ve Katja Kipping gibi isimler bulunuyor.

Türkiye'deki gelişmeler bizi endişelendiriyor


Almanya´nın Deniz Yücel´in tekrar işini yapabilmesi için elinden gelen her şeyi yapacağını belirten Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schäfer, Türkiye´deki gelişmelerin kendilerini kaygılandırdığını söyledi. Türkiye´nin uluslararası basın özgürlüğü sıralamasındaki yerinin, Türkiye´de basın özgürlüğünün durumu hakkında bilgi verdiğini kaydeden Schäfer, Yücel´in gözaltı süresinin uzamasının davayı kolaylaştırmayacağını hatırlatarak, yargının en kısa sürede bir karar vermesini umduklarını söyledi.

(DHA)