Hafta sonu Hollywood'a bomba gibi bir haber düştü. Bu haber bol Oscarlı filmlerin yapımcısı ve herkesin yakından takip ettiği yıldızların rol aldığı yapımların arkasındaki Weinstein Company'de yaşanan cinsel taciz suçlamalarıyla ilgiliydi.

İddiaları ortaya atan kişi başarılı aktrist Ashley Judd'dı. Judd, henüz genç bir oyuncuyken Weinstein'ın kendisini taciz ettiğini söylemiş ve Hollywood adeta, "Judd'ı destekleyenler" ve "sessiz kalanlar" olarak ikiye bölünmüştü. Birçok oyuncu Judd'ın iddialarını desteklerken, aralarında Merly Streep, Uma Thurman ve Nicole Kidman gibi isimlerin de olduğu yıldızlar konuyla ilgili bir açıklamada bulunmamıştı.


[old_news_related_template title="Hollywood'u ikiye bölen seks ve taciz iddiası" desc="Hollywood dünyaca ünlü yapımcı Harvey Weinstein'ın yıllar boyunca kadın oyuncuları taciz ettiği iddiasıyla çalkalanıyor. İlk olarak ünlü oyuncu Ashley Judd'ın attığı iddianın ardından yıldızlar ikiye bölündü. Meryl Streep, Nicole Kidman ve Gwyneth Paltrow yorum yapmazken Rose McGowan, Brie Larson ve Patricia Arquette iddiaları destekledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/streep.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-hollywoodu-ikiye-bolen-seks-ve-taciz-iddiasi-2040067/"]
Fakat bu iddiaların ardından bugün şok bir gelişme yaşandı. Aktristlere ahlaksız tekliflerde bulunduğu iddia edilen Harvey Weinstein, kendi kurduğu Weinstein Company'den kovuldu. Hafta sonunda üst düzey 3 yönetim kurulu üyesinin istifa ettiği şirket tarafından yapılan açıklamada, "Son günlerde Harvey Weinstein hakkında ortaya atılan iddialarla ilgili yeni bilgiler ışığında bu kararı aldık" ifadesi kullanıldı.

New York Times'ın yaptığı haberde 8 kadının Weinstein hakkında "fiziksel temas ve cinsel istismar" suçlamalarında bulunduğu ve 65 yaşındaki yapımcıyı şikayet ettiği ortaya çıkmıştı. Weinstein Company, şirket içerisinde bir soruşturma başlatıldığını da ifade etti.