Yunan hakimler, iltica talebinde bulunan askerleri "iade etmeme" kararı almış; Türkiye'de kötü muamele görebilecekleri ve insan haklarının diğer tüm haklardan üstün olduğu gerekçesiyle bu yönde karar verdikleri bildirilmişti.

Yunanistan'da çıkan Yargıtay kararının hemen ardından 30 Ocak 2017'de Türk makamları yeniden iade talebinde bulunmuştu.

Bunun üzerine bugün Süleyman Özkaynakçı, Abdullah Yetik ve  Feridun Caban isimli askerler, avukatları Hristos Milonopulos ve Omiros Zelios eşliğinde tekrar  mahkeme karşısına çıkacaklar.

[old_news_related_template title="Yunanistan'a kaçan askerlerle ilgili karar belli oldu" desc="Darbe girişiminin ardından Yunanistan’a kaçarak iltica talebinde bulunan sekiz asker için nihai karar verildi. Komşumuz Yunanistan darbeci askerleri iade etmeme kararı aldı. Öte yandan Yunanistan'ın iade etmeme kararı verdiği 8 darbeci hakkında tutuklama kararı çıkarıldığı belirtildi. Dışişleri Bakanlığı da, karara ilişkin çok sert bir açıklama yayınladı. Açıklamada, Cumhurbaşkanımızın hayatına kaseden bu şahısların bağımsız Türk yargısı önüne çıkmasına engel olan bu kararı protesto ediyoruz' denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/yun1asdsada.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/yunanistana-kacan-darbeci-askerlerle-ilgili-karar-bugun-belli-olacak-1644236/"]