Amerikan New York Times (NYT) gazetesinin New York'ta görülen İran yaptırımlarını delme iddiasıyla açılan davayı takip eden muhabiri Benjamin Weiser, Reza Zarrab'la ilgili şoke edici bir iddiayı gündeme taşıdı.

Weiser'in NYT'da yayınlanan haberine göre; Manhattan hapishanesinde Zarrab'la aynı hücreyi paylaşan bir mahkûm, Zarrab'ın kendisine tecavüz ettiğini öne sürerek dava açtı. Zarrab'ın avukatlarından Robert J. Anello, iddiaları "ölçüsüz" olarak nitelendirdi.

Dün açılan davaya konu eylemlerin Kasım 2016-Mart 2017 arasında yaşandığı ifade edildi. Adı açıklanmayan mahkûmun 60'lı yaşlarının başında olduğu belirtildi. Davacı, "O dönemde çok korktuğum ve utandığım için şikayetçi de olamadım" dedi. Davacının avukatı Alexei Schacht'a göre cezaevi yönetimi soruşturma açtı ama delil bulamadı.

İddiaya göre; Zarrab, devletin sağladığı avukat tarafından savunulan mahkûm için özel avukat tutma ayrıca Afrika'daki ailesine para gönderme teklifinde de bulundu. Dava dosyasında söz konusu mahkûmun, "daha genç ve daha güçlü adam karşısında çaresiz kaldığı" ve "karşı koyamadığı" iddiası da yer aldı.

AVUKATI SÖZCÜ'YE KONUŞTU


Davayı takip eden sozcu.com.tr Ankara Temsilcisi Zeynep Gürcanlı, bugünkü duruşmanın ardından Reza Zarrab'ın avukatı Robert J. Anllo'ya bu iddiaları sordu. Gürcanlı'nın tecavüz davası konusunda "Zarrab anlaşmanın gereği bütün suçlardan muaf olacak. Bu tecavüz girişimi iddiası da buna dahil mi?" şeklindeki sorusuna "Bun suçlamaların  hepsi saçma sapan ve yanlış suçlamalar. Bunun üzerine söylenecek bir şey yok. Bu iddialar hakikaten doğruysa da bu iddialar yargılamaya konu görülürse yargılama olacaktır. Bu suç 'yargılanmama'ya dahil olmaz" dedi.



[old_news_related_template title="Atilla'nın avukatı Sözcü'ye konuştu: FETÖ terör örgütü" desc="Hakan Atilla'nın avukatı Cathy Fleming 'Gülenciler' dediği FETÖ için tartışmaya yaratan sözlerini Sözcü'ye anlattı. Fleming, FETÖ için kurduğu 'Siyasal hareket... Bir şey patlatmadılar... ' cümleleri için “Yanlış yargılama olmasın diye bunları söyledim. Terörizmi bu davanın dışında tutmak için. Bu dava finansal suçlara ilişkin olduğu için böyle bir ifade kullandım.' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/glming-360.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-atillanin-avukati-sozcuye-konustu-feto-teror-orgutu-2122999/"]