Bu sene Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 79. ölüm yıl dönümü. Günün anlam ve önemine uygun çeşitli program ve anma törenleri yapılacak. Bu törenlerin 10 Kasım'ın Cuma gününe denk gelmesi ile birlikte hem öğrenciler hem de veliler Cuma günü tatil olacak mı sorusuna cevap arıyor. İşte tüm bu sorulara cevap olacak 10 Kasım tatil mi sorusunun cevabı...

10 KASIM RESMİ TATİL Mİ? 10 KASIMDA OKULLAR TATİL OLACAK MI?

10 Kasım, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümüdür. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sene de 10 Kasım resmi tatil olarak kabul edilmemektedir. Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938'de saat 09.05'te hayata gözlerini yummuştur. Her yıl Atatürk'ü anmak için resmi kurumlarda, okullarda anma törenleri ve etkinlikleri düzenlenir.

10 Kasım Cuma günü okullarda eğitim ve öğretim kaldığı yerden devam edecektir.

[old_news_related_template title="İşte 10 Kasım Anıtkabir ziyaret saatleri! Anıtkabir hangi saatler arasında halka açılacak?" desc="Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışını andığımız 10 Kasım'a çok az bir süre kaldı. Yurttaşlarımız Anıtkabir ziyaret saatlerini merak ediyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da hem siyasiler hem de vatandaşlar, Türkiye'nin ilk cumhurbaşkanı Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü Anıtkabir’de ziyaret edecek. Peki Anıtkabir ziyaret saatleri ne? Anıtkabir hangi saatler arası ziyarete açık? İşte İşte 10 Kasım Anıtkabir ziyaret saatleri! Anıtkabir hangi saatler arasında halka açılacak? sorusunun yanıtı" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/anitkabirziyaretsaati880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/iste-10-kasim-anitkabir-ziyaret-saatleri-anitkabir-hangi-saatler-arasinda-halka-acilacak-2083139/"]

2018 RESMİ TATİLLER HANGİ GÜNLERE DENK GELİYOR

YENİ YIL (YILBAŞI) TATİLİ

2018'in ilk tatili Yılbaşı ile başlayacak. 1 Ocak Pazartesi gününe denk gelen yılbaşı, hafta sonu ile birleştirildiğinde çalışanlar 3 gün tatil yapmış olacak.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI TATİLİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da Pazartesi gününe denk geliyor. Hafta sonu eklendiğinde yine yapılacak tatil süresi 3 gün oluyor.

1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ TATİLİ

Salı gününe denk gelen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü tatiline Pazartesi gününü de ekleyebilen kişiler yine hafta sonuyla birlikte 4 gün tatil yapmış olacak.

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI TATİLİ

Cumartesi günü kutlanacak olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda ise ekstra bir tatil yapılmayacak.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ TATİLİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü pazar gününe denk geldiği için ekstra bir tatil durumu söz konusu olmayacak.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ

15 Haziran Cuma günü başlayan Ramazan Bayramı tatili hafta sonuna denk geliyor. Çalışanlar eğer Arefe Günü olan 14 Haziran Perşembe gününü tatil olarak ayarlayabilirse 4 gün tatil yapabilecekler.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ

2018 yılında Kurban Bayramı Arefesi Pazartesi gününe gelecek. Tatil 18 Ağustos'tan başlayacak ve 26 Ağustos'a kadar devam edecek.

2018'in en uzun tatili ise bu yıl olduğu gibi yine Kurban Bayramı olacak. Bayram öncesi ve sonrası hafta sonuna denk gelen Kurban Bayramı tatili 9 gün olarak yapılacak.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI TATİLİ

30 Ağustos Zafer Bayramı Perşembe gününe denk geliyor. Yine Cuma gününü tatil olarak ayarlayabilenler 4 gün tatil yapabilecekler.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TATİLİ

Pazartesi günü kutlanacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hafta sonu ile birleşince çalışanları yine 3 günlük tatil bekliyor.

[old_news_related_template title="Okullar ne zaman kapanacak? Sömestr (yarı yıl) tatili ne zaman başlayacak? İşte tatil tarihleri..." desc="Havalar soğumaya başlarken öğrenciler ilk dönem ne zaman bitecek, yarı yıl tatili ne zaman başlayacak sorusuna cevap arıyor. Okullar ne zaman tatil olacak? Sömestr ne zaman başlayacak? Sık sık öğrencilerin gündemine gelen ilk dönem tatili hakkında merak edilenler haberimizde..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/09/karne_iha.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/egitim/okullar-ne-zaman-kapanacak-somestr-yari-yil-tatili-ne-zaman-baslayacak-iste-tatil-tarihleri-2075769/"]

[old_news_related_template title="Ulu Önder'i anıyoruz: 10 Kasım ile ilgili şiirler ve Atatürk sözleri! İşte en anlamlı Atatürk şiirleri ve sözleri" desc="Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve özlemle anıyoruz. Günün anlam ve önemeinin belirten 10 Kasım şiirlerini ve sözlerinin sizler için derledik. 10 Kasım, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi aleme intikal edişinin yıl dönümüdür. İşte Atatürk'ün bizim için önemini bir kez daha hatırlatan en güzel 10 Kasım şiirleri ve 10 Kasım sözleri..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/mustafa-kemal-ataturk-10-kasim-siirleri-sozleri.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/10-kasim-ile-ilgili-siirler-ve-ataturk-sozleri-iste-ataturk-icin-yazilmis-siirler-ve-soylenmis-sozler-2081059/"]