DGS 2017 sonuçları için geri sayım başladı, ÖSYM son dakika haberleri bekleniyor. On binlerce aday 23 Temmuz'da girdikleri Dikey Geçis Sınavının (DGS) sonuçlarını öğrenip tercihlerini yapmak istiyor. ÖSYM net tarihi 26 Ağustos olarak belirtmiş fakat idari tatil nedeni ile DGS sonuçlarının açıklanacağı tarihi 6 Eylül olarak değiştirmişti. Heyecan gün geçtikçe arttı ve saatler kaldı. Peki sonuçlar saat kaçta açıklanır? ÖSYM DGS sonuçları için net saat verdi mi?

DGS SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANIR?

ÖSYM DGS 2017 sonuçlarının açıklanacağı tarihi ertelemişti. Öğrenciler sonuçlarını öğrenmek için biraz daha beklemek zorunda kaldılar. Kurban Bayramı tatilinin araya girmesi ile ÖSYM açıklama yaptı. DGS 2017 sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresinden açıklanacak. Saat bilgisi ise net olarak verilmiş değil. ÖSYM her sınavda olduğu gibi saat 23.59'a kadar açıklanacağını sayfasından duyurdu.

ÖSYM DGS 2017 sonuçlarınını ertelenmesini şu şekilde duyurmuştu;

2017 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuç açıklama tarihi olan, 29 Ağustos 2017’nin  idari tatil olarak ilan edilmesi nedeniyle 6 Eylül 2017 tarihine ertelenmesine karar verilmiştir.

Adaylara önemle duyurulur.

dgs-sonucu-saat-kacta

DGS SONUÇLARI SONUC.OSYM.GOV.TR ADRESİNDEN ÖĞRENİLECEK

DGS sınav sonuçları açıklanıyor, DGS sınav sonuçları ÖSYM aday işlemleri üzerinden açıklanacak, aday işlemleri sistemine girmek için TC kimlik numaranızın yanında aday şifreniz de gerekmekte. Aday şifresi sınava başvuru yaptığınızda sisteme giriş yaptığınız şifreyle aynı şifredir, bu şifreyi unuttuğunuz takdirde farklı yöntemlerle tekrar şifre edinebilirsiniz.

DGS SONUCU ÖĞREN

DGS, ÖSYM tarafından yapılan ve eğitimine 4 yıllık bir lisans programında devam etmek isteyen meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin girebildiği 2000 yılından bu yana yapılan bir sınavdır. ÖSYM'nin hazırladığı tüm sınavlarda olduğu gibi DGS sınavı da ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi üzerinden açıklanacak. DGS sonuçlarına adaylar sonuc.osym.gov.tr sitesi üzerinden erişecek. Sonuçları sorgulamak için TC kimlik numaralarını ve aday işlemleri sistemi şifrelerini girmeleri gerekecek.

UZAKTAN EĞİTİMİN NEREDESYE TAMAMI İLAHİYAT

Bununla birlikte, dikey geçiş yapılabilecek bölümlere verilen kontenjanlar arasında da uçurumlar bulunduğu söyleyen Dinçer, “Örneğin, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne 375 kontenjan verilirken, aynı üniversitenin okul öncesi öğretmenliği bölümüne sadece 5 kontenjan ayrılıyor. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne dikey geçişle 200 öğrenci alırken, Yönetim ve Bilişim Sistemleri Bölümü'ne 6, Maliye Bölümü'ne ise 5 kişilik bir kontenjan veriyor. 2015 yılı kontenjanlarında özellikle ilahiyat bölümlerinde ciddi kontenjan azaltmaları olmazken, diğer bölümler yerlerde sürünüyor. Son beş yılda rekor düzeyde artış yaşanan 2016 DGS Kılavuzunda yer alan programlara ayrılan kontenjanlar incelendiğinde örgün, ikinci öğretim ve ücretli öğretimde ilk 10 sırayı; Hukuk, İlahiyat ve İslami İlimler, Mühendislikler, Mimarlıklar, Turizm İşletmeciliği, Hemşirelik, İktisat, İşletme, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ile Veterinerlik bölümleri oluşturuyor. DGS'ye ayrılan kontenjanlarda paralı programlar oldukça geniş yer tutmaktadır. Uzaktan öğretim lisans tamamlama programına ayrılan kontenjanın tamamına yakını İlahiyat ve İslami ilimler programlarına ayrılmış bulunuyor” şeklinde konuştu.

dgs-sonuclari-tablo