ÖSYM sonuç sayfası olan sonuc.osym.gov.tr adresinden açıklanacak olan DGS tercih sonuçları bekleyişi başladı. Başvuruların tamamlanmasının ardından Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih başvurusu yapan binlerce aday DGS tercih başvuru sonuçlarının bir an evvel yayımlanmasını bekliyor. https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden başvurular tamamlandı.  DGS yerleştirme sonuçlarında puanların eşit olması durumunda yaşı küçük olana öncelik tanınacak. Öğretim hayatlarını 2 yıl süren ön lisans programlarından sonra lisans programlarına geçiş yaparak tamamlamak isteyen adaylar bölümlerine göre lisans programlarını seçiyorlar. Peki 2017 yılı DGS tercihleri ne zaman açıklanacak? ÖSYM herhangi bir açıklama yaptı mı?

DGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Başvuruların tamamlanmasının ardından Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih başvurusu yapan binlerce aday DGS tercih başvuru sonuçlarının bir an evvel yayımlanmasını bekliyor. DGS tercih sonuçları ile ilgili henüz ÖSYM'den resmi bir açıklama gelmedi. Fakat DGS tercih sonuçlarının önümüzdeki ay başında açıklanması bekleniyor. Sonuçları açıklandığı anda Sözcü'den öğrenebilirsiniz.

TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?


Tercihlerini yapan adaylar, yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresinden açıklanacak. Adaylar, sonuçlarını T.C Kimlik numaraları ve şifrelerini girerek öğrenebilecekler.
dgs sonuclari


YERLEŞTİRME SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ VE KAYIT İŞLEMLERİ

Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin İnternet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir.

PUANI YÜKSEK OLANA ÖNCELİK

DGS puanları ve tercihleriyle tercihleriyle yükseköğretim programları kontenjan ve koşullan göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacak. Aynı programı tercih etmiş olan adayların 2017-DGS puanlannm eşit olması durumunda, daha büyük ağırlıkla katılan standart puanı yüksek olana (eşit ağırlıklı 2017-DGS puanında sayısal standart puanı yüksek olan), eşitlik yine sürdüğünde ÖBP’si yüksek olana öncelik verilecek. Eşitlik bozulmadığı takdirde söz konusu programı daha üst tercihinde gösterene, yine eşitlik halinde de yaşı küçük olana öncelik tanınacak.
dgs-tercih


 

DGS TERCİH NASIL YAPILACAK? YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

Sınav sonuçlarının açıklanması ile adaylar tercih işlemi yapacaklar. Adayların sonuç belgelerinde; 2017 DGS puanları, ön lisans başarı puanları yer alacak. Bu bilgiler dışında adaylar sınav sonuç belgesi üzerinden testin sayısal ve sözel bölümlerinde yaptıkları doğru ve yanlış cevap sayılarına da ulaşabilecekler. Adaylar için tercih tarihleri, ÖSYM tarafından belirlenecek. ÖSYM tarafından belirlenen tarih aralığında DGS tercih işlemleri yapılabilecek. Tercih işlemini yapan adaylar, tercih süresi içinde tercihlerinde değişiklik yapabilecek. Adayların tercih için toplam 30 tercih hakkı bulunuyor. 30 tercih hakkının tamamının adaylar tarafından doldurulma zorunluluğu bulunmuyor. DGS tercih işlemleri, geçtiğimiz 24 Eylül'de açıklanan sonuçların ardından 30 Eylül'de başlamıştı. Aynı süreç baz alınırsa tercih döneminin 12 Eylül tarihinde başlayacağı söylenebilir.