ÖSYM 2017 DGS tercihleri ne zaman başlayacak? DGS tercih işlemleri hakkında tüm merak edilenler haberimizde. Ön Lisans programlarını tamamlayan öğrenciler, lisans programlarına geçiş yapmak için Dikey Geçiş Sınavı'na girdiler. Aldıkları puanlara göre tercih yapacak adaylarını 30 hakkı bulunuyor. DGS sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından heyecanlı bekleyiş arttı. İşte DGS tercih işlemleri detayları...

2017 DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Heyecanla beklenen DGS tercihleri ne zaman başlayacak sorusunun kesin cevabı ne yazık ki belli değil. Geçen yıl baz alınırsa ÖSYM DGS sonuçlarını açıkladıktan 6 gün sonra tercih sürecini başlatmıştı. Fakat 6 Eylül'de açıklanan sonuçların ardından 6 günden daha fazla süre geçmesine rağmen tercih işlemleri süreci başlamış değil. Beklentimiz ÖSYM'nin DGS tercih sürecini bir iki gün içinde başlatması yönünde.

DGS TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

DGS tercih işlemleri için sabırsızlıkla bekleyen adaylar için henüz ÖSYM'den bir duyuru yapılmış değil. DGS tercih kılavuzunun bu hafta içinde yayımşanması bekleniyor.
Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2’nin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Bu tabloda, ön lisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersiz sayılacaktır.
Tablo-1, dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kodlarını, adlarını, kontenjanlarını, puan türünü, öğretim süresini ve varsa koşullarını göstermektedir.
dgs tercihleri



PUANI YÜKSEK OLANA ÖNCELİK

DGS puanları ve tercihleriyle tercihleriyle yükseköğretim programları kontenjan ve koşullan göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacak. Aynı programı tercih etmiş olan adayların 2017-DGS puanlannm eşit olması durumunda, daha büyük ağırlıkla katılan standart puanı yüksek olana (eşit ağırlıklı 2017-DGS puanında sayısal standart puanı yüksek olan), eşitlik yine sürdüğünde ÖBP’si yüksek olana öncelik verilecek. Eşitlik bozulmadığı takdirde söz konusu programı daha üst tercihinde gösterene, yine eşitlik halinde de yaşı küçük olana öncelik tanınacak.
dgs-tercih