ALES sonuçları için adaylar tarafından sabırsızlıkla bekleniyordu. ÖSYM ALES sonuçları 14.45 itibari ile erişime açtı. Sınav merkezi, yayımladığı “sınav takvimi” içerisinde sonuçların bugün açıklanacağını duyurmuştu. ÖSYM’nin yaptığı duyuru ile ALES sonuçları bugün erişime açıldı. İşte sonuçlar...

Sınav merkezi, sınav kağıtlarını “optik okuyucu” üzerinden değerlendiriyor. Sınav ve yerleştirme sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, sonuçlar ÖSYM tarafından elektronik ortamda açıklandıktan sonra 10 gün içinde (sonuçların açıklandığı tarihten bir gün sonra başlamak üzere) Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak Merkezimize başvurmalıdırlar. Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük dava açma süresini durdurmaz. Lisansüstü eğitim için büyük önem taşıyan ALES sonuçlarını sabahın ilk saatlerinden itibaren merakla araştıran akademik kariyer hedefindeki adaylar Google üzerinde aramalara başladı. İşte ALES sonuçları...

ALES SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ALES SONUÇLARI İTİRAZ SÜRECİ VE İTİRAZIN İŞLEME ALINMASI İÇİN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER...

İtiraz eden adayların inceleme masrafları karşılığı, ÖSYM’nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi 6028011-5229 (IBAN NO: TR 390001002533060280115229) gerekli ücreti yatırdıklarını gösteren dekontunu dilekçelerine eklemeleri gerekir.

Dilekçe ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06800 Bilkent/Ankara adresine ulaştırılmalıdır. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi esas alınacaktır. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile üzerinde adayın T.C. Kimlik Numarası, adresi, evrak referans numarası vb. bilgiler yazılı olmayan, imzalanmamış ve ekinde banka dekontu bulunmayan dilekçeler kesinlikle işleme alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.



ALES PUANINIZ NE ZAMANA KADAR GEÇERLİ OLACAK?

ALES puanı yüksek lisans ve doktora girişlerinde büyük önem taşıyor. Başvurularınızda ALES puanınızın geçerli olması için son 5 yıl içindeki bir sınavdan hedeflediğiniz puanı almış olmanız gerekiyor.



ALES SINAVININ GEÇERLİ SAYILMASI

Bir adayın sınavının geçerli sayılarak cevap kâğıdının değerlendirilmesi için adayın;
-sınava, atandığı salonda girmesi,
-sınav başlamadan önce sınava giriş belgesini sınav görevlilerine teslim etmesi,
-kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaması,
-cevaplarını sınav süresi içinde cevap kâğıdına işaretlemiş olması,
-cevap kâğıdına T.C. Kimlik Numarasını ve soru kitapçığı numarasını doğru olarak yazıp kodlaması,
-soru kitapçığı ile cevap kâğıdına yazması ve işaretlemesi gereken bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması,
-sınav sonunda soru kitapçığını (sayfaları eksiksiz olarak) ve cevap kâğıdını sınav görevlilerine teslim etmesi,
-salonda sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uyması ve diğer sınav kurallarına uyması zorunludur. Bu kurallara uymayan adayların sınavları iptal edilecektir.

Lisansüstü eğitim için büyük önem taşıyan ALES sonuçlarını sabahın ilk saatlerinden itibaren merakla araştıran akademik kariyer hedefindeki adaylar Google üzerinde aramalara başladı. ÖSYM, ALes sonuçlarını açıkladı. Yukarıda paylaştığımız linkten ALES sonuçlarını sorgulayabilirsiniz.