AÖF sınav sonuçlarını merak eden öğrencilerin merakını giderecek haber Anadolu Üniversitesi sayfasında yayınlandı. AÖF sınav sonuçları belli oldu! AÖF sınav sonuçlarını öğrenmek isteyenler Anadolu Üniversitesi’nin sitesine akın etti. Heyecanla beklenen AÖF vize sınavı sonuçları Anadolu Üniversitesi resmi sitesinden yayımlandı. Açık Öğretim Fakültesinde öğrenim hayatına devam eden bir çok öğrenci örgün eğitim gördüğü bölümlerin yanında kariyerine katkıda bulunması için ikinci bir bölüme Anadolu Üniversitesi’nden devam ediyor. Yoğun temponun arasında AÖF sınavına zaman ayıran öğrenciler sonuçları öğrenerek emeklerinin karşılığını merak ediyor. İşte Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) vize sınavı sonuçları sorgulama ekranı...

Açıköğretim'den eğitim hayatlarını sürdürenler için bekleyiş sona erdi ve Anadolu Üniversitesi'nden müjdeli haber geldi; AÖF sınav sonuçları açıklandı. AÖF sınav sonuçları nasıl kontrol edilecek sorusunu soran adaylar internete akın etti. AÖF sonuçları haberimizde!

AÖF SINAV SONUCU SORGULAMA LİNKİ

aof-2

25 - 26 Kasım tarihleri arasında yapılan Açıköğretim Fakültesi (AÖF) vize sınav sonuçları açıklandı. Yukarıdaki linkten vize sınavı sonucunuzu öğrenebilirsiniz.



AÖF SINAV GEÇME NOTLARI

84 – 100 AA 4,00 Geçti
77 – 83 AB 3,70 Geçti
71 – 76 BA 3,30 Geçti
66 – 70 BB 3,00 Geçti
61 – 65 BC 2,70 Geçti
56 – 60 CB 2,30 Geçti
50 – 55 CC 2,00 Geçti
46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti
40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti
33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti
0 – 32 FF 0,00 Kaldı

aof-1

AÖF SINAV SONUÇLARI İTİRAZ SÜRESİ NE KADAR?

Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 5(beş) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz.

AÖF DİPLOMASI NASIL ALINIR?


Diplomalar, dönem sonu sınavı sonuçları İnternetten açıklandıktan sonra 20 gün içinde hazırlanarak mezunlarımıza verilmek üzere bağlı oldukları AÖF bürolarına gönderilmektedir. Ancak staj yükümlülüğü bulunan öğrenciler stajlarını tamamladıklarını belgeledikten veya laboratuvar uygulama dersi bulunan öğrenciler laboratuvar uygulama dersini tamamladıktan sonra diplomalarını alabilirler. Mezunlarımız bağlı oldukları AÖF bürosuna öğrenci kimlik/tanıtım kartıyla kendileri veya yasal vekilleri başvurarak imza karşılığında diplomalarını alabilirler. Bunların dışında hiç kimseye diploma verilmez. Diplomalar öğrencinin adresine veya istediği resmî kurumlara posta veya kargo ile gönderilmez. AÖF büroları arasında diploma gönderme işlemi yapılmaz. Ayrıca mezunlara diploma asılları verildiğinden onaylı fotokopileri verilmez. Mezun olan öğrencilerimizden bazıları resmî veya özel kuruluşlara verilmek üzere onaylı diploma fotokopisi istemektedirler. 31 Temmuz 2009 tarih ve 27305 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uygulanacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmeliğinin 8/d maddesinde; “İstenen belgenin aslının getirilmesi hâlinde, belgenin fotokopisi, aslının uygunluğu kontrol edildikten sonra ilgili görevli tarafından isim ve unvan yazılarak tasdik edilir.” denilmektedir. Onaylı diploma fotokopisi isteyen resmî ve özel kuruluşların bu maddeye göre diploma fotokopisini onaylayarak işlem yapmaları gerekmektedir. Mezunlarımıza diploma haricinde geçici mezuniyet belgesi, öğrenim belgesi, yazı gibi mezuniyeti belirten belge verilmemektedir. Fakülteye öğretim gideri ve öğrenim ücreti/öğrenci katkı payı borcu olan öğrencilerin diplomaları borçlarını ödemedikçe verilmemektedir. Mezuniyet tarihinden sonra kimlik bilgilerinde bir değişiklik olması hâlinde buna göre yeni diploma düzenlenmeyecektir. Mezunlarımız diplomasını teslim almadan önce üzerindeki bilgilerin doğruluğunu mutlaka kontrol etmelidir.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ NEREDE?



NOT ORTALAMASI VE DERS TEKRARI

Öğrencinin başarı durumu; her dönemin sonunda dönem not ortalaması (DNO) ve genel not ortalaması (GNO) ile belirlenir. Not ortalaması, not ortalamasına katılan her dersin kredi değeriyle o dersten alınan notun katsayısı çarpılarak bulunan değerlerin toplamının, bu derslerin toplam kredi değerine bölünmesiyle bulunur. Bu işlem, bir dönemde harf notu oluşan dersler için yapılırsa DNO; o zamana kadar harf notu oluşmuş tüm dersler için yapılırsa GNO elde edilir. GNO hesaplanırken tekrar edilen ders bulunması durumunda bu dersten alınan en son not ve kredisi dikkate alınır. Not ortalamaları virgülden (,) sonra iki basamaklı olarak gösterilir.

AÖF SINAV TAKVİMİ

Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 13 - 14 Ocak 2018
Bahar Dönemi Ara Sınavı 14 - 15 Nisan 2018
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 02 - 03 Haziran 2018
2017-2018 Öğretim Yılı Üç Ders Sınavı 21 Temmuz 2018

Beklenen AÖF sınav sonuçları açıklandı. Yüzbinlerce öğrenci Açıköğretim Fakültesi vize sonuçlarını Anadolu Üniversitesi üzerinden öğrenebilirler. 25-26 Kasımda yapılan sınavın sonuçları AÖF öğrencileri tarafından günlerdir bekleniyordu ve açıklama geldi. 9 gün sonra öğrenciler emeklerinin karşılığını görebilecek.