Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), müfredat değişikliği kapsamında, ‘sadeleştirme’ adına “Atatürkçülük” kavramı sosyal bilimler derslerinin müfredatından çıkarıldı, Atatürk’ün işlenişinin kapsamı daraltıldı, Milli Mücadele’nin en önemli isimlerinden biri olan eski Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün adı ders kitaplarından çıkarıldı… Sadeleştirmeden Darwin’in “Evrim Teorisi” de payını aldı, ders programından tamamen atıldı.

ÖĞRENCİLERE ‘MÜJDE’ VERDİ!

2017-2018 öğretim yılında uygulanmaya başlanacak olan müfredatta, ilkokuldan liseye kadar tüm eğitim sistemi sil baştan düzenlenecek. MEB Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, yeni eğitim yılının başlaması nedeniyle Erzurum’da öğrencilere, tartışmalara yol açan müfredat değişikliğini anlattı. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Fen Lisesi öğrencilerine seslenen Yusuf Tekin, “Müfredatımız hafifletildi. Gereksiz birçok şey müfredatta olmayacak” diye müjde verdi. Öğrencilere gazeteleri okuyup okumadıklarını soran Tekin, yaklaşık bir aydır Türkiye’de kamuoyunun ve özellikle öğretmenlerle eğitimcilerin müfredatı tartıştığını hatırlattı. Yeni müfredatın en önemli özelliğinin öğrencilere okul dışında yeteneklerini geliştirmeleriyle alakalı imkanlar sunacak olmasına dikkat çeken MEB Müsteşarı Tekin şöyle devam etti:

MÜFREDAT DAHA HAFİF OLACAK...

“Bu günlük hayatımızda ne işimize yarayacak? Artık öğrendiklerinizi, günlük hayatta nasıl kullanacağınızı, mutlaka müfredatın içerisinde göreceksiniz, öğreneceksiniz. Sizi belki en mutlu edecek şeylerden bir tanesi müfredatımız hafifletildi. Şimdi bu gereksiz, seviyemizin üstünde diyeceğiniz, birçok şey yeni müfredatta olmayacak. Daha hafif olacak.”