KYK burs ve kredi başvuru tarihlerini kaçırmak istemeyen öğrenciler KYK başvurularının tam tarihini merak ediyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu açıklaması bekleyenler http://yurtkur.gsb.gov.tr/ adresinden son dakika açıklamaları bekliyor. KYK burs başvurularının başlaması için engel olarak görünen DGS yerleştirmeleriyle ilgili işlemler sonlanmak üzere, peki KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak?

KYK burs başvuruları ne zaman yapılacak? KYK burs ve kredi almak isteyen öğrenciler başvuruların ne zaman başlayacağını araştırıyor. Madi destek almak isteyen üniversite öğrencileri kyk.gsb.gov.tr adresini durmadan takip ediyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmasa da KYK burs başvurularının birkaç hafta içinde kesinleşmesi bekleniyor. Burs başvurularını yapmak için burs başvurularının nasıl yapılacağını araştıran öğrenciler hangi kurumun, hangi şartlarla ve ne kadar burs verdiğini merak ediyor.

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?


Haberimizden karşılıksız burs veren tüm kurumları öğrenebilirsiniz. KYK Burs kredi başvurusu yapmadan önce öğrencilere uyarılar da yapılıyor. KYK Burs ve kredi almaya hak kazanan öğrenciler ödemeleri 2017 yılında değil 2018 ocak ayında alabilecekler. Bunlardan ön önemlisi başvuru formunu dikkatlice okunup ondan sonra tercih yapılması gerekiyor. Peki KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak?

2017-2018 KYK kredi ve burs başvuru tarihleri henüz belli olmadı. KYK'dan yapılacak burs ve kredi açıklamalarını anında Sözcü'den öğrenebilirsiniz. Kredi ve burs başvuruları tarihleri belii olduğunda haberimizde olacak. Kredi ve Yurtlar Kurumu‘nun burs ve yurt başvuruları ilerleyen günlerde başlayacak. KYK başvurularının ne zaman başlayacağına dair net bir tarih belirlenmedi ancak tarih belli olduğunda KYK'nın resmi sitesi olan www.kyk.gov.tr‘de yayınlanacak. KYK yurt ve burs başvurularında gerekli belgeleri haberimizden öğrenebilirsiniz. Geçen yıl 2016-2017 eğitim öğretim dönemi KYK yurt başvuruları 16 Ağustos ile 22 Ağustos 2016 tarihleri arasında alınmıştı.



kyk




2017-2018 KYK Burs ve Öğrenim kredisi başvurusu yapmak isteyen öğrenciler için KYK başvuru tarihlerini belli olur olmaz sozcu.com.tr’den de yayınlayacağız…

BAŞVURU SONUÇLARI NEREDE AÇIKLANACAK?

Başvuruların değerlendirmesi sonrasında, burs veya kredi tahsisi yapılan öğrenciler Kurumun kyk.gsb.gov.tr internet adresinde ilan edilmektedir.

E-DEVLETTEN BURS SORGULAMA

KYK BURS BAŞVURU BELGELERİ NELER?

• Şehit çocuğu (Şehit bekar ise bekar kardeşleri)veya gazi çocuğu (İlgili Kurum ve Kuruluşlardan alınacak belge),
• Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu belgelendirenler.(Tam teşekküllü Devlet Hastanesi)
• Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar (Kurumumuz tarafından araştırılacaktır.)
• Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar, (Kurumumuz tarafından araştırılacaktır.)
• 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunun 21 nci Maddesi kapsamında ki öğrenciler (Valilikten alınacak belge)
• Milli futbolcular Futbol Federasyonundan alınacak belge (diğer branşlarda milli olmuş amatör sporcular Kurumumuz tarafından T.C Gençlik ve Spor Bakanlığından Milli Sporcu Belgesi.)
• Anne ve babası vefat edenler,(Kurumumuz tarafından Mernis'den alınmaktadır.)



KYK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Burs/öğrenim kredisi müracaatları, Kurumun kyk.gsb.gov.tr web adresinden kabul edilmektedir. Burs / öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere dair belgeler ise istenmemekte olup, beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır. İstenilen belgeler Kurumun kyk.gsb.gov.tr adresinde ilan edilmektedir.

KYK burs başvuruları ne zaman yapılacak? diye merak eden öğrenciler başvurular için sabırsızlanıyor. KYK burs kredi almaya hak kazanan öğrenciler 2018 ocak ayında burs ve kredi ödemelerini alabilecek. Peki KYK başvuruları ne zaman yapılabilecek? Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan açıklama var mı?


KYK BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ NE KADAR?


2017 Ocak itibari ile KYK Burs ve Kredileri, 25 TL bir artış ile 450 Türk Lirası olarak belirlendi. Bu sene zam oranı geçtiğimiz yıla göre bir hayli az oldu. 2016'da KYK Burs ve Kredileri 70 TL kadar bir zam almıştı ve 400 TL'ye çıkmıştı. 2017'de ise KYK Burs ve Kredi tutarı 425 TL'den 450 TL'ye yükseldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklaması “Bu yıl lisans öğrencilerine kredi burs 470 TL olarak ödenecek” şeklindeydi.

BURS VEREN VAKIFLAR VE KURUMLAR


TEKFEN Vakfı

500 başarılı üniversite öğrencisine burs sağlayan TEKFEN Vakfı, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında 4 yıllık üniversite öğrencilerine burs verecek. Verilecek burs miktarı henüz açıklanmazken, burs almak isteyen öğrencilerde aranan şartlar arasında adayların ailesinde en fazla kazanan kişinin yıllık brüt gelirinin maaş, ikramiye ve prim dahil 63 bin 880 TL ve altında olması ve T.C. vatandaşı olması aranmaktadır.

TEKFEN Vakfı'ndan burs almak isteyen öğrencilerin en geç 24 Eylül tarihine kadar burs başvurusu yapması gerekmektedir.




burs-veren-kurumlar-ve-vakiflar






İstanbul Ticaret Odası

Üniversite öğrencilerine burs imkanı sağlayan kurumlar arasında İstanbul Ticaret Odası da yer alıyor. İstanbul'da yer alan devlet üniversitelerinde ve vakıf(özel) üniversitelerde yüzde 100 burs ile eğitim gören öğrencilerin faydalanabildiği burs ile üniversite öğrencilerine maddi yardım hedefleniyor.

İstanbul Ticaret Odası'ndan eğitim bursu almak isteyen öğrencilerin 24 Eylül 2017 tarihine kadar burs başvurularını yapmaları gerekmektedir.

Geçtiğimiz yıl lisans öğrencilerine 500 TL, yüksek lisans öğrencilerine 650 TL, doktora öğrencilerine ise 800 TL burs veren İstanbul Ticaret Odası, bu yıl öğrencilere verilecek olan burs miktarı hakkında bir açıklama yapmadı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği

Burs veren kurumlar listesinde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği de yer alıyor. Üniversite öğrencilerine sunulan burs ile 2017-2018 eğitim-öğretim yılında öğrencilere aylık 200 TL burs veren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nden burs almak isteyen öğrencilerin 8 Eylül'den 18 Eylül'e kadar başvurularını yapmaları gerekmektedir.

KYK ÖĞRENİM KREDİSİ VE BURS ARASINDAKİ FARK NE?

Karşılıksız olarak verilen KYK bursları aynı zamanda Başbakanlık Bursu adıyla da anılmaktadır. Öğrenim Kredisi ise öğrencilere eğitim süresince verilen, eğitim süresi bittikten sonra belirli düzende geri alınan borç paradır.