Okul Müdürü Faruk Özarslan tarafından okulun internet sayfasından yapılan duyuruda, "Okulumuz 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren kız-erkek öğrenciler ayrı sınıflarda eğitime devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.

tuncay1

Olayı sosyal medya hesabından duyuran CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a çağrıda bulundu.

CHP'li Özkan, "Dünya bilimle uğraşırken bizim okul müdürleri kız ve erkek öğrencileri ayırmakla meşgul. Bu duyuru Konevi Anadolu Lisesi müdürü tarafından okulun resmi internet sitesine konuldu. Bu tehlikeli gidişin sonu kötü... Uyarmadı demeyin. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ı, yasalara aykırı bu kutuplaştırıcı eylemlerde bulunan okul müdürünü cezalandırmaya çalışıyorum!" ifadelerini paylaştı.


YENİ GELİŞMEYİ DUYURDU: KATLARI BİLE AYIRDILAR

Tuncay Özkan, bu haberin ardından ilerleyen saatlerde yeni bir gelişmeyi daha paylaştı. Özkan'ın verdiği bilgiye göre kız-erkek ayrımı sadece sınıflarla sınırlı değil. Özkan "Konevi Anadolu Lisesi müdürü hakkında şikayetler bitmiyor... Önce kantini kız-erkek diye ayırmış. Şimdi ise katları ve derslikleri" mesajını paylaştı.

34343322