DGS tercihlerinin açıklanmasıyla DGS kayıt işlemleri de başladı. DGS tercih sonuçları bazı adayları mutlu ederken bazılarının ise hayal kırıklığına uğramasına neden oldu. DGS tercih sonuçlarıyla bir yere yerleşemeyenler DGS ek yerleştirme başvurularını araştırmaya başladı.

DGS KAYITLARI NASIL YAPILACAK?

DGS kayıtları ile ilgili ÖSYM sistemi üzerinden hiçbir işlem yapılmayacak. Kayıt işlemleri doğrudan üniversitelerle iletişim kurularak yapılacak. 2017-DGS sonuçlarına göre bir yükseköğretim lisans programına yerleştirilen adayların kayıt hakları yalnız 2017-2018 öğretim yılı için geçerlidir. Bir yükseköğretim programına yerleşenler kayıt işlemleri için ilgili üniversiteye başvuracaklardır. Bir öğrencinin, aynı öğretim yılında, birden fazla yükseköğretim kurumunda (açık öğretim programları hariç) kayıtlı öğrenci olarak öğrenimini sürdürmesi mümkün değildir.

dgs

DGS EK YERLEŞTİMELERİ NE ZAMAN?

Açıklanan yerleştirme sonuçlarına göre herhangi bir programı kazanamayan adaylar, ek yerleştirme için bekleyişe geçecek. Herhangi bir programı kazanamayan adaylar, ÖSYM tarafından açıklanacak olan boş kontenjanları bekleyecek. Aynı zamanda ek tercih işlemleri için tarihler ÖSYM tarafından duyurulacak.
Sonuçlar açıklandıktan sonra adayların sonuç belgelerinde belirtilecek tarihlerde yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları zorunludur. Adaylara ayrıca yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaylardan yerleştirme ücreti alınmaz ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde (ek yerleştirmeler dâhil) adaydan yerleştirme ücreti (15,00 TL) alınır. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmaz.

[old_news_related_template title="KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? KYK burs başvurusu için engel ortadan kalktı!" desc="KYK burs başvurularının başlaması için çok kısa bir süre kaldı. KYK burs başvurularının başlaması için söylentilere göre DGS tercih sonuçlarının açıklanması bekleniyordu. Dün bu açıklama yapılınca bugünden itibaren KYK burs başvuruları için engeller ortadan kalkmış oldu. Geçimlerine katkı sağlamak isteyen birçok öğrenci KYK burs başvurularını ve diğer burs veren kurumları araştırıyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu açıklaması bekleyenler http://yurtkur.gsb.gov.tr/ adresinden son dakika açıklamaları bekliyor. KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/kyk-burs-basvurusu-basldi-mi.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/egitim/kyk-burs-basvurulari-icin-engel-ortadan-kalkti-kyk-burs-basvurulari-bu-hafta-mi-2035095/"]