DGS soru ve cevapları açıklandı şimdi DGS sonuçları bekleniyor. ÖSYM tarafından yayınlanan DGS soru ve cevapları nasıl kontrol edilecek? DGS'nin sonuç tarihi belli mi? DGS soru ve cevaplarının %10'u açıklandı. Aşağıdaki link üzerinden DGS'nin soru ve cevaplarının bir kısmını görerek kontrol edebilirsiniz.

DGS SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DGS’de sonuçlar ÖSYM’nin sonuç takvimine göre 29 Ağustos 2017 tarihinde açıklanacak. DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih işlemleri başlayacak.

DGS NEDİR?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 2000 yılından bu yana meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılmakta olan sınavın adıdır.
Adaylar, DGS puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan tercih kılavuzlarından öğrenebilmektedir.

ÖSYM'DEN SORU VE CEVAPLAR DUYURUSU

23 Temmuz 2017 tarihinde uygulanan 2017- Dikey Geçiş Sınavı (2017-DGS) Temel Soru Kitapçığı, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 25 Temmuz 2017 tarihinde saat 10:00’dan itibaren erişime açılacaktır. Sınava başvuran adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebileceklerdir. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir.

2017- DGS Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarı (%10) aşağıdaki bağlantıdan erişime açılmıştır.

Merkezimiz tarafından yapılan sınavlarda okuyucu yardımı alan görme engelli adaylara; şekil, grafik, tablo, resim gibi görsel verilerin yer aldığı sorular ile karmaşık ifade içeren sorular sorulmamaktadır.

2017-Dikey Geçiş Sınavı (2017-DGS) sınavında, yardımcılı görme engelli adaylara sorulmayan sorular (% 10) testlere göre aşağıda verilmiştir.

Sayısal Bölüm: 54. soru
Sözel Bölüm: Yok