Onbinlerce sürücü adayı sınavda 2 saat ter döktü. Soru ve cevapların açıklanmasının ardından puanını hesaplayan adaylar direksiyon sınavına girmek için hazırlıklara başlıyor. Direksiyon sınav tarihini merak edenler bir taraftan da direksiyon sınavında nelere dikkat edilmeli araştırıyor. Peki 2017 direksiyon sınav tarihi belli oldu mu? Direksiyon sınavı ne zaman yapılacak, nelere dikkat edilmeli?

DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE?

Sınav sonuçları açıklandığında 70 puan ve üzeri puan alan adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazanacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen direksiyon sınav tarihler henüz belirlenmiş değil. 7 Ekim'deki sınavın sonuçları 19 Ekim'de açıklanacak. Tahmini olarak direksiyon sınavı 5-15 gün arasında yapılacak.

Tahmini direksiyon sınav tarihleri;

19-20 Ağustos 2017      Ana direksiyon sınavı

16-17 Eylül 2017          1. Ara direksiyon sınavı

30 Eylül – 01 Ekim 2017     2. Ara direksiyon sınavı

28-29 Ekim 2017         3. Ara direksiyon sınavı

direksiyon-sinavi

DİREKSİYON SINAVINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Aracınızın kapısını sol elle açarak sağ ayağınızla giriş yapınız. Araca binerken arkanızdan gelen bir araç varsa onu görebilmeniz içidir bu vesileyle olası kazalarda yaralanma riski ortadan kalkar. Sınav giriş belgenizi ve nüfus cüzdanınızı komisyon başkanına vererek imza tutanağını imzalayınız. Aynaları, koltuğu kendinize göre ayarladıktan sonra mutlaka emniyet kemerinizi takınız. Vites takılı durumdaysa, debriyaja basarak boşa alınız. Debriyaja basılı konumdayken kontağı çevirip araç çalışmaya başladıktan sonra anahtarı basmayı bırakınız. Gideceğiniz yöne göre sinyalinizi veriniz, frene basarak el frenini indiriniz. Ayağınız sonuna kadar debriyaja basılı haldeyken vitesi 1’e takarak kalkışınızı yapınız.

‘ÖZEL DİREKSİYON KURSLARI ÖNEMLİ’


Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın ise Sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamada özel direksiyon kurslarının önemine dikkat çekti. “Sürücü kursları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan müfredatı yerine getiriyorlar” diyen Apaydın, “Şoförlük biraz kabiliyet meselesi. Kurstan aldığım ders bana yeter ben trafiğe çıkarım ama bir başkası buna cesaret edemeyebilir.



Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın


Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın




Ehliyet alan kişilerin şehir içinde trafiğe çıkabilmesi için özel kurslar var. Bunlar sürücülerimiz için önemli kurslar. Direksiyon kabiliyeti iyice geliştirilerek trafiğe çıkılmalı. Baştan nasıl direksiyon kullanılacağını öğrenmek ile bunu trafikte kavramak arasında fark var” ifadelerini kullandı.

 ‘ARAÇ KULLANIRKEN MESAJ YAZMAYA ÇALIŞAN VAR’


Apaydın sözlerini şöyle noktaladı: İnsanlar araç kullanırken telefonla radyoyla oynuyor. Mesaj yazmaya çalışan insanlar var. Bu kişilere polis, sürücü kursu hocası ne yapsın? Bu biraz da kişinin kendi kendini geliştirmesiyle alakalı.

[old_news_related_template title="Tek başına ehliyet yetmiyor! Özel direksiyon dersi fiyatları ne kadar?" desc="Eğitimde gündem TEOG'ken trafik kazaları gösteriyor ki sürücü kurslarının eğitim durumu da pek parlak değil. Kursta aldığı eğitimi yeterli görmeyenler ise özel direksiyon derslerine yöneliyor. Uzmanlar saati 70-90 TL arasında değişen direksiyon dersinin alınmasının trafiğe çıkmadan önce önemli olduğu görüşünde." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/1-156.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/tek-basina-ehliyet-yetmiyor-ozel-direksiyon-dersi-fiyatlari-ne-kadar-2016582/"]