EBA (Eğitim Bilişim Ağı), Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi bir sosyal eğitim platformudur. Bu platformun amacı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. EBA,  sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve doğru e-içerikler sunmak için oluşturulup geliştirilmeye devam etmektedir. EBA e-kurs kayıtı için öğrenci girişi yapılması gerekir. Peki EBA girişi nasıl yapılır? E-kurs kaydı nasıl yapılır? EBA ile ilgili detaylı bilgiler haberimizde.

EBA Kurs başvuruları başladı. Eğitim Bilişim Ağı olan EBA öğrenci girişi yapılarak kurslara başvurulabiliyor. Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına öğrenci kayıtları devam ediyor. Öğrenim hayatlarına destek olacak olan e-kurslara katılmak isteyen öğrenciler başvurularını EBA  öğrenci girişi yaparak 24 Eylül tarihine kadar tamalayabilirler. EBA kurs başvuruları hakkında detaylar ve öğrenci girişi ekranı haberimizde.

EBA KURS BAŞVURULARI BAŞLADI


EBA kurs başvuruları, 1. dönem için 18-24 Eylül 2017 tarihlerinde, 2. dönem için 7-18 Şubat 2018 tarihlerinde, Yaz dönemi için 18-24 Haziran 2018 tarihlerinde alınacak.

1. Dönem Kursları 2 Ekim 2017 tarihinde, 2. Dönem Kursları 3 Mart 2018 tarihinde, Yaz Dönemi Kursları 2 Temmuz 2018 tarihinde başlayacak.

1. Dönem Kursları 14 Ocak 2018 tarihinde, 2. Dönem Kursları 3 Haziran 2018 tarihinde, Yaz Dönemi Kursları 19 Ağustos 2017 tarihinde sona erecek.

eba-kurs-ogrenci-giris

EBA ÖĞRENCİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sisteminde kurs kaydı nasıl yapılır? EBA giriş sistemi için gereken bilgiler neler? EBA E-Kurs ayrıntıları...

EBA üzerinden yürütülen e-kurs yani destekleme ve yerleştirme kursu için EBA öğrenci girişi yapmanız gerekir. Bu şifre ise öğrenci iseniz yetkili öğretmenizden, öğretmen iseniz MEBBİS'e giriş yapıp oradan istemeniz gerekiyor. Özel okul öğrencileri, bu programın sadece şifre gerektirmeyen bölümlerinde faydalanabiliyor. Aşağıdaki linke tıkladığınız zaman açılan sayfadan kendi durumunuza uygun yere tıklayıp giriş yapmanız gerekiyor.

EBA GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

EBA KURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

EBA’nın resmi sitesi www.eba.gov.tr girdikten sonra E-Kurs sekmesini açın.
Karşınıza Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönetim Sistemi Girişi gelecek. Buradan öğreciler için eba girişi seçeneğini tıklamanız gerekiyor.

Daha sonrasında karşınıza http://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS//giris.jsp adresi gelecek.
Buradan da e-okul bilgileri seçeneğini işaretleyerek T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Veli Bilgilendirme Sistemi Kullanıcı Doğrulama sistemini doldurmanız gerekecek. İlgili alanları doldurduktan sonra giriş yap seçeneğine basarak sistem içersine girebilirsiniz.
Sistem içinde yine e-kurs sekmesini tıkladıktan sonra karşınızda öğrenci bilgileriniz gözükecek. Sistem üzerinde bilgilerimi güncelle seçeneğine bastıktan sonra öğrenci işlemleri menüsünden kurs tercih sekmesine tıklayarak kurs tercihleriniz yapabilirsiniz. Ders seçimi bttikten sonra kaydet seçeneğini işaretleyerek işleminizi bitirebilirsiniz.

E-KURSLARA KİMLER BAŞVURABİLECEK?

Kurslara, 24 Eylül tarihine kadar Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel, ortaokullar, imam hatip ortaokulları, resmî/özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilir.

eba-e-kurs

Resmî örgün eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler, açık öğretim okullarına devam eden öğrenciler ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler kayıtlı oldukları okulun bulunduğu ilçe sınırı içindeki kurs merkezlerinden birine e-kurs modülünden başvuru yapabilir. Yaz dönemi kurslarında öğrenciler okullarının bulunduğu il/ilçe sınırları dışında kursa katılabilir.

Resmî örgün eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler EBA üzerinden “E-Okul Bilgileri İle Giriş Bölümü”nden kurs başvurusu yapar.