Milli Eğitim Bakalığınca (MEB), öğrencilerin yaz tatilini verimli şekilde değerlendirmesi, akademik ve sosyal gelişimlerine katkı sağlaması için başlatılan Destekleme ve Yetiştirme Kursları'nın yaz dönemi başvuruları  başladı.  Kurslara, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel, ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, resmi/özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilir. Peki EBA girişi nasıl yapılır? E-kurs kaydı nasıl yapılır? EBA ile ilgili detaylı bilgiler haberimizde.

EBA E-kurs giriş ekranı için tıkla


Öğrenciler, başvurular için gitmek istedikleri kurs merkezi ve kurs almak istedikleri derslere ilişkin e-kurs modülü üzerinden tercihte bulunacak.

EBA KURS BAŞVURU TARİHLERİ

EBA kurs başvuruları, 1. dönem için 18-24 Eylül 2017 tarihlerinde, 2. dönem için 7-18 Şubat 2018 tarihlerinde, Yaz dönemi için 18-24 Haziran 2018 tarihlerinde alınacak.
1. Dönem Kursları 2 Ekim 2017 tarihinde,
2. Dönem Kursları 3 Mart 2018 tarihinde,
Yaz Dönemi Kursları 2 Temmuz 2018 tarihinde başlayacak.
1. Dönem Kursları 14 Ocak 2018 tarihinde,
2. Dönem Kursları 3 Haziran 2018 tarihinde,
Yaz Dönemi Kursları 19 Ağustos 2017 tarihinde sona erecek.

EBA E-KURS BAŞVURU İŞLEMLERİ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

e-Kurs başvurusu yapmak isteyen öğrenciler okuldan aldıkları EBA şifreleriyle 'www.eba.gov.tr' web sitesine giderek sağ üstte bulunan 'EBA Girişi' butonuna tıklamalıdır. Sonrasında ise 'Kullanıcı Adı' yazan bölüme T.C. kimlik no, 'Şifreniz' yazan kısma ise size verilen şifre ile giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra kurs almak istediğiniz dersleri seçerek ek ders talebinde bulunmanız gerekmektedir. Eğer yeterli kontenjan sağlanırsa belirlenen gün ve saatlerde seçmiş olduğunuz dersten takviye alabilirsiniz.

[old_news_related_template title="KYK burs başvuru belgeleri nelerdir? KYK burs başvuru nasıl yapılır?" desc="KYK burs başvuruları için geri sayım sürüyor. Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde öğrenciler merakla KYK burs başvuruları ile ilgili bilgiler edinmek istiyor. Peki KYK burs başvuruları ne zaman yapılacak ve başvuru belgeleri nelerdir?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/kyk-burs-basvurulari-ne-zaman-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/kyk-burs-basvurusu-ne-zaman-2017-kyk-burs-basvurusu-ne-zaman-yapilri-2019740/"]