Eğitim Sen 10. Dönem Merkez Yürütme Kurulu sekreterlik görev dağılımı, 10. Dönem Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan tarafından önümüzdeki süreçte izlenecek mücadele hattının kısa bir süreç değerlendirmesi ardından basına ve kamuoyuna açıklandı.

Buna göre, Eğitim-Sen 10. Dönem Merkez Yürütme Kurulu görev dağılımı şöyle:

Feray Aytekin Aydoğan Genel Başkan, Keskin Bayındır Genel Sekreter, Ahmet Karagöz Genel Mali Sekreter, İsmail Sağdıç Genel Örgütlenme Sekreteri, Özgür Bozdoğan Genel Yükseköğretim ve Eğitim Sekreteri Derya Yulcu Merkez Kadın Sekreteri ve Ebru Yigit de Genel TİS – Hukuk Sekreteri oldu.

Çok zor bir dönemden geçirdiklerinin farkında olduklarını belirten Aydoğan, açıklamasında şunları söyledi: “Bu dönemde tüm şube ve işyerlerinden doğru bize verdikleri sorumluluğu üstlenip önümüzdeki süreç için bir mücadele hattı oluşturacağız.

En temel mücadele hattımız İhraçlar, OHAL ve KHK işyerlerinden şubelerden sokaklardan daha güçlü bir şekilde tüm arkadaşlarımızın sesine ses olmaya devam edeceğiz.

Okul öncesi, rehberlik ve ataması yapılmayan öğretmen arkadaşlarımız başta olmak üzere eğitimin her alanında mesleki ve özlük haklarımıza sonuna kadar sahip çıkacağız.

16 Nisan’dan referandumdan sonra işgüvencesi daha da büyük bir tehdit altında. Hükümetin iş güvencesi hakkımıza dokunmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. İş güvencesi hiçbir zaman bize bir lütuf olarak verilmemiştir biz geçmişten bu yana tüm haklarımızı mücadele ederek elde ettik.

4+4+4 sürecinden sonra çok ciddi gericileşme dalgası yaşıyoruz, iş yerlerimiz diyanet ve cemaatlerin eline teslim edilmiş durumda. Tüm arkadaşlarımıza ve özellikle Eğitim Sen’li arkadaşlarımıza her türlü mobbing uygulaması yaşatılmaktadır. Gericiliğe karşı bilimsel eğitimi ve laiklik üzerinden mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Tüm çocuklarımız için laik, bilimsel, parasız ve anadilinde eğitim hakkı için önümüzdeki dönemde de mücadelemizi sürdüreceğiz.

Kadın emekçilerin üzerindeki baskının farkındayız, kadın emekçilerin sesi olmaya devam edeceğiz.

Buradan AKP hükümetine tekrar ve tekrar sesleniyoruz, KHK’larına da, İhraçlarına da, OHAL’line ve Hukuksuz tüm uygulamalarına boyun eğmeyeceğiz. Son olarak da diyoruz ki; KHK’lar gidecek biz kalacağız.”