Erenköy Kız Lisesi, 2016 yılında lise eğitiminde 100 yılı geride bırakırken, Erenköy Kız Liseliler Derneği de 100. yıl nedeniyle iki yıldır çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda Dernek, editörlüğünü Yönetim Kurulu Üyesi 1984 mezunu Elif Sungur ve Belgesel Sinemacı Yrd. Doç. Dr. Hakan Aytekin’in yaptığı 'Genç Fidanlar Bahçesi, Erenköy İnas Sultanisi’nden Erenköy Kız Lisesi’ne, 1916-2016' kitabı Erenköy Kız Liseliler (EKL) ile buluşturuldu.

Kitabın devamı olarak da, 20 Mayıs 2017'de 'Genç Fidanlar Bahçesi' adlı sergi, Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde açıldı. Sergide EKL’nin 100 yıllık tarihine tanıklık eden fotoğraflar, eşyalar, belgeler ve anılar ziyaretçilerle buluşturuldu. 11 Haziran'a kadar açık olacak sergide ziyaretçilerin, eğitimde kadınların ve kurumsallaşmanın önemini hissedeceği belirtiliyor.

sergi1

27 MAYIS'TA 'ROL MODEL KADINLAR' PANELİ


Diğer yandan, 27 Mayıs 2017 Cumartesi günü saat 19.00’da ise yine Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde, 'Erenköy Kız Lisesi’nde Yetişen Rol Model Kadınlar' paneli gerçekleştirilecek.

İlk kadın gök bilimci Prof. Dr. Nüzhet Gökdoğan, ilk kadın mimarlardan Prof. Dr. Leman Tomsü ve Münevver Belen, elektron mikroskopisinin öncüsü Prof. Dr. Türkan Erbengi, ilk kadın su mühendisi Mülhime İnce, hemşireliğin ve hemşirelerin bu gününü hazırlayan kuşağın nadir temsilcilerinden Prof. Dr. Perihan Velioğlu’nun öykülerinin paylaşılacağı panelde Prof. Dr. Neslihan Türkün Dostoğlu, Doç. Dr. Feryal Saygılıgil, Prof. Dr. Ramazan Demir, Prof. Dr. Sevgi Oktay, Yrd.Doç.Dr.Hakan Aytekin ve öğretim görevlisi Elif Sungur konuşmacı olarak katılacak.