Öğrencilerin girişimci ve yaratıcı özelliklerini ortaya çıkarmak amacıyla kurulan Eyüboğlu Koleji Genç Girişimciler Kulübü’nün öğrencileri, Compose-it adını taşıyan şirketleriyle Türkiye Birincisi oldu. Genç Başarı Eğitim Vakfının Türkiye’deki liseler arasında düzenlediği Türkiye Genç Başarı Yılın Şirketi Yarışmasına katılan öğrenciler, yarışmada ayrıca En İyi Stant kategorisinde 1'incilik, En İnovatif Şirket kategorisinde 2'ncilik ve En İyi Satış Pazarlama kategorisinde 3'üncülük ödülü aldı.

Öğretmenleri Gözde Gırgırlar danışmanlığında kulüp çalışmalarını gerçekleştiren Eyüboğlu Koleji öğrencileri Gökçenaz Uzun, Tolga Ercan, Ayşe Selin Bayraktaroğlu, Dilara Öztimur, Lütfi Emir Baysal, Rafi Banana, Ecem Önel, Kaan Üst ve Ali Kutay Daştan ve Doğa Aykaç; kurdukları Compose-it isimli şirketle, Genç Başarı Yılın Şirketi Yarışması'nda yarıştılar.

Yarışmaya İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir, Antalya, Şanlıurfa, Trabzon gibi Türkiye’nin birçok ilinden okul katıldı. Liseli öğrenciler, kurdukları şirketleri, geliştirdikleri iş fikirlerini ve ürünlerini sergileyebilmek için yarı final ve final olmak üzere iki aşamalı bir süreçten geçti. Türkiye Yılın Şirketi Yarışması için yarı finale, Türkiye’den 156 öğrenci şirketi katıldı ve bu şirketlerden sadece 50’si finale kalma hakkını kazandı.

Aralarında Robert Kolej, Kabataş Lisesi, Atatürk Fen Lisesi, Galatasaray Lisesi, Beşiktaş Anadolu Lisesi ve Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi gibi finalistlerin bulunduğu yarışmada jüri değerlendirmesi sonucunda Eyüboğlu Koleji Genç Girişimciler Kulübü öğrencilerinin Compose-it isimli şirketi Yılın En İyi Şirketi kategorisinde Türkiye birincisi oldu.

COMPOSE-IT ŞİRKETİ


Eyüboğlu öğrencileri sağlıklı yiyecek bulmanın zor olduğu günümüzde, insanların evlerinde kendi topraklarını üretmelerini ve o toprakta yetiştirecekleri organik yiyeceklerle beslenmelerini amaçlayan bir şirket projesi geliştirdi. Türkiye’de bir ilki hedefleyen öğrenciler, bu proje ile evlerde kompost toprak üretimini hayata geçirerek, ülkenin ileri gelen organik tarım şirketlerinden biri olmayı amaçladı.

Öğrenciler tasarladıkları “Gübrecim” isimli ürünle “dar alanda yüksek verim” hedefinden hareket ederek modern kent insanına sürdürülebilir ve doğal bir yaşam imkanı sağlamayı hedefledi. Evlerde her gün tüketilen meyve-sebze atıkları, çay ve kahve posaları, yumurta kabukları, ekmek gibi yiyecek ve içecekleri yeniden kullanıp, faydalı ve toprağı zenginleştiren kompost gübreye dönüştüren öğrencilerin geliştirdiği “Gübrecim“ isimli ürün, yarışma jürisinin büyük ilgisini çekti. Müşterilerin ürünü kullanma sürecini takip etmek üzere websitesi, android ve apple (ios) tabanlı aplikasyon hazırlayan öğrenciler böylece kullanım aşamasında müşterilerine gübre üretimi ile ilgili her türlü bilgiyi ve teknik takip hizmetini vermeyi hedefledi.