Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2017 - 2018 eğitim öğretim yılı takvimi yayınlandı. Buna göre bu sene 15 tatilin ayın kaçında olacak? Konuyla ilgili resmi bilgi ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın çalışma takviminde yer alıyor. Karnelerin alınmasına kısa bir süre kala yurt genelinde çeşitli sınıflarda eğitim gören milyonlarca öğrenci ve veli, yaklaşan 15 tatilin ne zaman olduğunu araştırmaya başladı.

15 TATİL NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

MEB takvimde yer alan tarihlere göre 15 tatil yani ikinci kanaat dönemi yarıyıl tatili, 22 Ocak 2018 - 2 Şubat 2018 tarihleri arasında olacak. Sömestr tatili yani ikinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi başlayacak. 2018-2019 eğitim öğretim yılı ise 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak.

karne_ogrenci_dha

TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA KRİTERLERİ

Takdir teşekkür hesaplama işlemlerini yapacak olan öğrencilerin ilk olarak tüm ders notlarının kesinleşen notlarını toplaması ve çıkan toplam ders sayısına bölmesi gerekmektedir. Sonuç 0 ile 100 arasında değişen bir rakam olacaktır. Çıkan sonucun 85 ve üzerinde olması halinde öğrenciler karneleri ile birlikte de takdir almaya hak kazanacaktır. Fakat 85’ten düşük fakat 80’den büyük olan notlar için ise teşekkür belgesi verilecektir. Yapılacak olan hesaplamalar sonrasında belirtilen aralıklara göre takdir ya da teşekkür alınıp alınmayacağı kolayca öğrenilebilir. E okul tarafından sunulan kolaylıklardan birisi olan takdir teşekkür hesaplama işlemleri sayesinde öğrenci eğitim dönemlerinde en çok merak ettikleri soruların yanıtını da bulabilmektedir.

YARI YIL TATİLİ UZAYACAK MI?

MEB henüz resmi bir açıklama yapmasa da 15 tatilin uzaması ve 30 gün olmayacağı tahmin ediliyor. Sosyal medya paylaşımları sebebiyle ortaya çıkan okulların daha fazla ara tatil yapacağına ilişkin haberlerin ise asılsız çıktığı öğrenildi.