CHP'nin öğretmen kökenli Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın bugün 62. güne giren açlık greviyle ilgili açıklama yaptı. Ankara’da Yüksel Caddesi’nde 181 gündür süren bir direniş olduğunu kaydeden Yaraycı: “Ve bu 181 günlük direniş 120. gününden başlayarak, bugün 61. gününde olan açlık grevine dönüşmüş bir şekilde sürüyor. Havuz medyasının gözünü kulağını kapattığı bu direnişe, bugün dünyanın dört bir yanından destek geliyor, duyarlılık gösteriliyor. Ne yazık ki ülke içinde yeterince duyarlılık henüz sağlanabilmiş değil” dedi.

hilmi_yarayici_iha

İŞLERİNİ İSTİYORLAR


Direnişi sürdüren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın çok basit insani bir talebi olduğunu anlatan Yarayıcı şöyle devam etti: “'İşimi geri istiyorum' diyorlar. Nuriye Gülmen bir akademisyen, Semih Özakça öğretmendi. Her ikisinin amacı yeni bir geleceğin yaratıcısı olacak genç nesillerin eğitimine katkı sunmaktı. Bu amaç için çalışıyor, bu amaç için didiniyor iken bir gece yarısı kararnamesiyle işlerinden edildiler. 15 Temmuz darbe girişimi gerekçesiyle OHAL ilan eden iktidar çıkardığı kararnamelerle on binlerce çalışanı haksız, hukuksuz ve keyfi bir biçimde işinden, emeğinden etti. Üstelik yargı yolunu da kapatarak! Bu hukuksuzluğa baskı ortamının derinleştirilmesi de eklenince işini aşını kaybeden on binler tepki gösteremez hale getirildiler. Ancak başını akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın çektiği grup, tüm baskılara karşı çıkarak, Yüksel Caddesi’nde direnişlerine başladılar. Başlangıçta hemen her gün gözaltına alındılar ama yılmadılar, geri adım atmadılar. Direnişin belli bir seviyesinden sonra da dünyanın her yerinde olduğu gibi, başka türlü giderilemeyeceğini düşündükleri bir adaletsizliğe karşı son kozları olan yaşamlarını, bedenlerini ileri sürdüler.”

[old_news_related_template title="CHP’li milletvekilleri açlık grevinin sonlandırılması için devreye girdi" desc="Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilen araştırma görevlisi Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'yı görevlerine iade edilmek için başlattıkları açlık grevlerinin 61'nci gününde Yüksel Caddesi’nde ziyaret etti. CHP'liler Gülmen ve Özakça'nın sağlıklarının kötüye gitmemesi için eylemlerini sonlandırmalarını istedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/nuriye.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/egitim/chpli-milletvekilleri-aclik-grevinin-sonlandirilmasi-icin-devreye-girdi-1838433/"]

HER AN ÖLÜMLERİN OLABİLECEĞİ KRİTİK AŞAMA


Bu açlık grevi bugün kritik bir seviyeye ulaştığını vurgulayan Yarayıcı, “Her an ölümlerin olabileceği kritik bir aşamadır bu. Ve iktidar bu direnişi inatla görmezden gelmeye devam etmektedir. Artık önümüzde tek bir seçenek kalmıştır. Direnişe dönük duyarlılığı büyüterek yaratılacak kamuoyu üzerinden iktidarı adım atmaya zorlamak. Nuriye ve Semih’in sesine ses olmak, seslerini çoğaltmak. Biliyoruz karşımızda insani duyarlılığını kaybetmiş bir iktidar var. Daha dün Silopi’de panzerin bir eve girmesiyle iki çocuğu açıkça katletmesine rağmen, tek bir polisi tutuklama gereği dahi duymayacak kadar, vicdani yetilerini kaybetmiş bir iktidarla karşı karşıyayız. Bizler sesimizi yükseltmedikçe de bu keyfilikler, bu cinayetler bitmeyecektir” dedi.

“TÜM DÜNYAYA ANLATAYACAĞIZ”


Sadece işlerini isteyen Nuriye ve Semih'nin gözler önünde ölüme doğru yürüdüklerini kaydeden Yarayıcı, “Onların bu cesaretine karşı korku duvarlarını yıkıp direnişin sesini dalga dalga büyütmek insani bir zorunluluktur artık. Biz milletvekilleri olarak bu direnişin sesini kürsüden tüm dünyaya anlatacağız, hükümeti adım atmaya zorlayacak her yolu deneyeceğiz. Umarım her alanda sunacağımız destek ve yaratacağımız kamuoyuyla ölümler yaşanmadan, adaletsizliğe karşı yaşamı sahiplenir ve bu direnişi sonuçlandırabiliriz” diye konuştu.