ide okulları, her yıl Avrupa’nın belirli ülkelerinde kutlanan Avrupa Kodlama Haftası’nı, anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencileriyle birlikte farklı kodlama tekniklerini kullanarak eğlenceli bir şekilde kutladı. Google, Apple ve Lego Education gibi şirketlerin de desteklediği Avrupa Kodlama Haftası’nda, kodlamanın dünyasına çocukların eğlenceli bir adım atması amaçlanıyor.

Kodlama Haftası, Türkiye, Litvanya, İngiltere, Yunanistan, Almanya, Fransa, İspanya gibi birçok Avrupa ülkesinin yanı sıra Amerika ve Avustralya gibi ülkelerde de kutlanıyor. Kodlama eğitimi konusunda farkındalık yaratılması ve öğrencilerin kodlama öğrenmeye teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen Kodlama Haftası’na geçtiğimiz yıl 50 ülkeden bir milyona yakın öğrenci katılmıştı.

Bilgisayarlara bir işlemi yerine getirmeleri için izlemeleri gereken yolu adım adım yazılan komutlarla anlatmak olarak tanımlanan kodlama, günlük yaşamda telefonlardan araba göstergelerine, bilgisayarlardan sanayide kullanılan makinalara kadar birçok alanda kullanılıyor.

ide okulları öğrencileri, diğer ülkelerin Kodlama Haftası’nı nasıl kutlandığı ile ilgili bilgiler aldıktan sonra, “Kodlama Öğrenmek İçin 10 Sebep” isimli videoyu izleyerek kodlamanın önemini kavradı. Böylece çocuklarda kodlama ile ilgili farkındalık oluşması amaçlandı.

Öğrenciler, Ode to code isimli kodlama oyunu ile komutları takip ederek robot dans yaptı. İnteraktif olarak gerçekleşen derste, kodlama ile ne gibi ürünler ortaya çıktığını öğrenen öğrenciler, kodlama dersinin sıkıcı değil, aslında oldukça eğlenceli olduğunun keşfetti.