Binlerce kişi memur olma hayali ile KPSS sınavına girmişti. 2017 KPSS yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin sonuç açıklama sisteminde yayınlandı. Memur adayları ÖSYM tarafından açıklanan KPSS yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi üzerinden öğrenebiliyor. İşte KPSS'nin 2017'ye 2 tercih sonuçları...

Bazı kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak için 2017/2 KPSS sınavına katılan ve sınav sonuçlarına göre tercih işlemlerini yapan adaylar KPSS tercih sonuçlarına göre yerleştirildikleri kurumları merak ediyor. ÖSYM ise bugün 2017/2 KPSS tercih sonuçlarını açıkladı. KPSS tercih sonuçları ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden erişime açıldı.

ÖSYM KPSS TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA

ÖSYM'DEN KPSS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLAMASI

ÖSYM KPSS tercih sonuçları hakkında şu açıklamayı yaptı;

KPSS-2017/2 Tercih Kılavuzunda yer alan Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile 6 Aralık 2017 tarihinde saat 15:20'den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden erişilebilir.

KPSS  2017/2 TABAN PUANLARI

ATANAMAYAN ADAYLAR NE YAPACAK?


Bir kadro veya pozisyona yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kamu kurum / kuruluşlarına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini bu kurum veya kuruluşlardan öğrenecekler.