Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite öğrencileri KYK yurt ve burs başvurularıyla ilgili araştırmalara başladı. 2017 yılı Kredi ve Yurtlar Kurumu başvuruları e-devlet şifresi olmadan yapılamayacak. Burs / öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. KYK yurt ve burs başvuruları nereden, nasıl yapılır sorusunun yanıtı haberimizde.

2017-2018 yılı KYK yurt ve burs başvuruları için önemli bir son dakika açıklaması geldi. Yurt başvuru tarihleri belli oldu. Üniversiteye yeni başlayacak olan adayların yanı sıra arasınıf öğrencileri için de KYK başvuruları aynı tarihte alacak. Yüzbinlere ev sahiliği yapan yurtkur e-devlet uyarısı da yaptı. Peki 2017 KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman başlayacak, nasıl yapılacak? İşte KYK başvuru tarihleri ve işlemleri...

2017-2018 KYK YURT BAŞVURU TARİHLERİ

İşte KYK yurt başvuru tarihleri açıklaması:

2017-2018 öğretim yılında ilk defa herhangi bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran hazırlık ve 1. sınıf öğrencileri, herhangi bir yükseköğretim kurumunda eğitimine devam eden ara sınıf öğrencileri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde eğitim görmekte olan öğrencilerin yurt başvuruları 14 Ağustos'ta başlıyor.

Yüz binlerce öğrenciye ev sahipliği yapan Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, yeni öğrencilerini karşılamak için hazırlıklarını tamamladı.

2017-2018 öğretim yılında ilk defa herhangi bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran hazırlık ve 1. sınıf öğrencileri, herhangi bir yükseköğretim kurumunda eğitimine devam eden ara sınıf öğrencileri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde eğitim görmekte olan öğrencilerin yurt başvuruları 14 Ağustos'ta başlıyor.

Üniversiteli gençlerin barınmak için öncelikli tercihi olan KYK yurtlarına başvurular 20 Ağustos saat 23.59'a kadar e-devlet üzerinden herhangi bir ücret ödemeden gerçekleştirilebilecek.

Başvuruya ilişkin ayrıntılı bilgi http://yurtkur.gsb.gov.tr/ adresinde bulunan “Başvuru Kılavuzu”ndan alınabilecek.

Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından bilgilerinde değişiklik olan öğrenciler, başvuru süresinin sonuna kadar bilgilerini yine e-devlet üzerinden güncelleyebilecek.

Yurt başvurusunda bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından 11 farklı kamu kurum ve kuruluşlar nezdinde araştırılacak. Başvuru sonuçları http://yurtkur.gsb.gov.tr/ kurumsal internet adresinden duyurulacak.

bogazici_universite_1

KYK BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Başvurular, e-devlet'te yer alan öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin e-devlet'teki bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması gerekiyor.

Öğrencilerin başvuru sırasında herhangi bir sorun yaşamaması için öncelikle e-devlet'e girerek okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde yanlışlık olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleriyle görüşmeleri gerekiyor. Bilgilerinde yanlışlık olmayan öğrenciler ise başvurularını doğrudan gerçekleştirebilecek.

[old_news_related_template title="Okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili uzadı mı? (2017-201( yılı) MEB'ten önemli açıklama!" desc="Okullar ne zaman açılıyor, yaz tatili ne zaman bitiyor, yaz tatili uzadı mı gibi milyonlarca öğrenci, öğretmeni ve velinin merak ettiği soruların cevapları bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklama ve tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik. İşte detaylar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/okullar-ne-zaman-acilacak-yaz-tatili-ne-zaman-bitecek.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gunun-icinden/okullar-ne-zaman-aciliyor-yaz-tatili-uzayacak-mi-2017-2018-egitim-ogretim-yili-mebten-resmi-aciklama-1975694/"]

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

2017-2018 öğretim dönemi için, 30 Haziran 2017 tarihinden sonra bir yükseköğrenim programına kayıt yaptıran/yaptıracak yatay/dikey geçiş öğrencileri, ek kontenjanla yerleşecek öğrenciler, özel yetenek sınavı ile yerleşecek öğrenciler, yüksek lisans ve doktora öğrencileri, ülkemize kendi imkânları ile gelen yabancı uyruklu öğrencilerin yurt başvuruları ileri ki bir tarihte alınacak. Başvuru detaylarına http://yurtkur.gsb.gov.tr/ adresinden ulaşılabilecek.

E-DEVLET ŞİFRESİ ŞART

Başvurular e-devlet üzerinden alınacağı için e-devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor.

Özel ve öncelikli durumu olduğunu beyan eden öğrenciler, yurt barınma hakkı kazandıktan sonra ilgili belgeyi yurt müdürlüklerine teslim etmeleri gerekiyor. İlgili belgenin ibraz edilmemesi durumunda öğrencinin yurt hakkı geçersiz sayılacak.

BAŞVURU YAPILIRKEN BİLGİ GÜNCELLİĞİNE DİKKAT

Yurt başvuruları e-devlet'te yer alan öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin e-devlet'teki bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması önem taşıyor.

Öğrencilerin başvuru sırasında herhangi bir sorun yaşamaması için öncelikle e-devlet'e girerek okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde hata olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleriyle görüşmeleri gerekiyor. Bilgilerinde yanlışlık olmayan öğrenciler ise başvurularını doğrudan gerçekleştirebilecek.

Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle yurt başvurusu yapan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak.