KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK burs başvuru sonuçları incelemesi devam ediyor. Peki, KYK burs başvuru sonuçları nereden öğrenilecek? İşte, konu hakkındaki ayrıntılar... KYK burs başvuru sonuçları için pekj çok öğrenci ve veli, gelecek açıklamayı büyük bir heyecanla bekliyor. Türkiye genelinde birçok öğrenciyi yakından ilgilendiren konuların başında gelen KYK burs sonuçları, Kredi ve Yurtlar Kurumu web sitesi üzerinden değerlendirme işlemlerinin tamamlanması ile birlikte remi olarak ilan edilecek.

KYK burs sonuçlarını bekleyen üniversite öğrencileri için alternatif seçenek TDK'dan (Türk Dil Kurumu) geldi. Resmi sayfası üzerinden burs başvuru sürecine ilişkin duyuru yayımlayan TDK, resmi Twitter hesabı üzerinden de öğrencilere bilgilendirmede bulundu.

İŞTE TDK'DAN YAPILAN DUYURU

tdkbursduyurusu

İŞTE DUYURU LİNKİ

KYK tarafından üniversite öğrencilerine verilecek kredi ve burs başvurularının süresi, 24 Ekim Pazar günü sona erdi. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye KYK bursu verilecek. Durumu mevzuata uygun olan tüm öğrenciler de öğrenim kredisi alabilecek.

KYK BURS SONUÇLARI HANGİ GÜN AÇIKLANACAK?

Geçtiğimiz yıl 12 Ekim tarihinde başvurusu tamamlanan KYK burs başvuru sonuçları, 17 Kasım tarihinde öğrencilerin erişimine açılmıştı. Bu yılki KYK burs başvuları ise 16 Ekim tarihinde sona erdi. Geçtiğimiz yılın açıklama süreci baz alınırsa, bu yıl 21 ila 24 Kasım tarihleri arasında öğrencilerin erişimine açılacağı öngörülüyor.

2018 KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

KYK burs ve kredi ücretleri her yıl belirli miktarlarda arttırılır. Geçen yıl 425 lira olarak açıklanan miktar, bu yıl 45 liralık artış ile 470 lira olarak açıklandı. Bir öğrenci hem burs hem de kredi alamaz. Ödemeler, normal eğitim süresince yapılır. Burs, öğrencilere karşılıksız olarak verilirken kredi ise karşılıklıdır. Öğrenim süresi sona erdikten sonra öğrenciler, kredi miktarını peşin olarak ya da taksitle geriye öderler.

[old_news_related_template title="KYK burs başvurusu sonuçları gecikti mi? KYK'dan sonuç açıklaması bekleniyor..." desc="KYK burs başvurularını tamamlayan öğrencilerin şimdi gözü kulağı kyk.gov.tr’den gelecek burs sonuçları haberinde. Binlerce öğrenci KYK burs sonuçlarını merak ederken, sonuçların ne zaman açıklanacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. KYK burs başvuru sonuçları hakkında merak edilenler..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/kyk-burs-basvuru-sonuclari-ne-zaman-aciklanacak-kyk-kredi-sonucu-tarih.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/egitim/kyk-burs-basvurusu-sonuclari-gecikti-mi-kykdan-sonuc-aciklamasi-bekleniyor-2085015/"]