KYK burs başvuruları bugün itibariyle tamamlanacak ve KYK burs başvuru sonuçları için bekleyiş sürecine girilecek. KYK burs başvuru sonuçlarının açıklanması uzun sürmüyor, geçtiğimiz sene sonuçları başvuruların tamamlanmasından 5 gün sonra sonuçlar açıklanmıştı bu sene de aynı şekilde olursa KYK burs sonuçlarının en geç kasım başında açıklanması bekleniyor.

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Önceki senelerde Kredi ve Yurtlar Kurumunun burs başvurularında sonuç açıklama sürece göz önüne alınınca, KYK burs başvuru sonuçlarının önümüzdeki hafta pazartesi ya da salı günü açıklanması bekleniyor. KYK burs sonuçları KYK'nın sitesi üzerinden takip edilebilecek.

kyk logo

KYK BURS VE KREDİ ARASINDA FARKLAR NE?

Karşılıksız olarak verilen KYK bursları aynı zamanda Başbakanlık Bursu adıyla da anılmaktadır. Öğrenim Kredisi ise öğrencilere eğitim süresince verilen, eğitim süresi bittikten sonra belirli düzende geri alınan borç paradır.

KYK BURS ÜCRETLERİ NE KADAR? ARTIŞ BELLİ OLDU!

2017 Ocak itibari ile KYK Burs ve Kredileri, 25 TL bir artış ile 450 Türk Lirası olarak belirlendi. Bu sene zam oranı geçtiğimiz yıla göre bir hayli az oldu. 2016’da KYK Burs ve Kredileri 70 TL kadar bir zam almıştı ve 400 TL’ye çıkmıştı. 2017’de ise KYK Burs ve Kredi tutarı 425 TL’den 450 TL’ye yükseldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklaması “Bu yıl lisans öğrencilerine kredi burs 470 TL olarak ödenecek” şeklindeydi.