Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan burs almak için başvuracak KYK'dan burs almak isteyen adayların merakla beklediği tarihler yaklaştı. DGS ile ilgili detayların tamamlanmasıyla KYK burs başvuruları da başlayacak. KYK burs başvurularının başlamasıyla binlerce öğrenci geçimlerine önemli bir katkı sağlayacak olan burslara sahip olmak için KYK'nın sitesini ziyaret edecek.



KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

DGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerin kayıtlarını tamamlamasını bekleyen KYK, kredi ve burs başvurularını kayıtların tamamlanmasının ardından başlatacak. DGS tercih sonuçları 2 Ekim’de açıklandı. Sonuçlar açıklandıktan sonra öğrenciler yerleştirildikleri üniversitelere kayıtlarını gerçekleştirecek ve tüm kayıtlar bittikten sonra kredi ve burs başvuruları başlayacak.
KYK burs başvuruları ile ilgili heyecan artarak devam ediyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde, eğitim ve öğretim hayatlarına maddi destek sağlamak isteyen öğrenciler, bursların yapılacağı tarihi araştırıyorlar. Binlerce öğrenci KYK burs başvuruları yapmak, KYK burs başvuru belgelerini öğrenmek ve KYK burs başvurularının nasıl yapılacağını öğrenmek istiyor. Bizler de sizler için tüm bu soruların cevaplarını aradık. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun sağladığı burs ve kredi imkanlarından yararlanmak isteyen öğrenciler büyük bir merakla başvuru tarihlerini araştırıyorlar. KYK'nın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanacak olan burs başvuru tarihleri hakkında henüz netleşmiş bir açıklama yok.

kyk

KYK BURS BAŞVURU BELGELERİ NELER?

• Şehit çocuğu (Şehit bekar ise bekar kardeşleri)veya gazi çocuğu (İlgili Kurum ve Kuruluşlardan alınacak belge),
• Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu belgelendirenler.(Tam teşekküllü Devlet Hastanesi)
• Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar (Kurumumuz tarafından araştırılacaktır.)
• Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar, (Kurumumuz tarafından araştırılacaktır.)
• 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunun 21 nci Maddesi kapsamında ki öğrenciler (Valilikten alınacak belge)
• Milli futbolcular Futbol Federasyonundan alınacak belge (diğer branşlarda milli olmuş amatör sporcular Kurumumuz tarafından T.C Gençlik ve Spor Bakanlığından Milli Sporcu Belgesi.)
• Anne ve babası vefat edenler,(Kurumumuz tarafından Mernis’den alınmaktadır.)

KYK BURSLARI BU SENE KAÇ LİRA?

Bu sene zam oranı geçtiğimiz yıla göre bir hayli az oldu. 2016’da KYK Burs ve Kredileri 70 TL kadar bir zam almıştı ve 400 TL’ye çıkmıştı. 2017’de ise KYK Burs ve Kredi tutarı 425 TL’den 450 TL’ye yükseldi. 2017 Ocak itibari ile KYK Burs ve Kredileri, 25 TL bir artış ile 450 Türk Lirası olarak belirlendi.Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklaması “Bu yıl lisans öğrencilerine kredi burs 470 TL olarak ödenecek” şeklindeydi.